Velkommen til vår nettside.

Hvor mye vet du om forskjellen mellom FPC og PCB?

Hva er FPC

FPC (fleksibelt kretskort) er en type PCB, også kjent som "soft board".FPC er laget av fleksible underlag som polyimid eller polyesterfilm, som har fordelene med høy ledningstetthet, lett vekt, tynn tykkelse, bøybarhet og høy fleksibilitet, og tåler millioner av dynamisk bøyning uten å skade ledningene I henhold til kravene til plassutformingen, den kan bevege seg og utvide etter eget ønske, realisere tredimensjonal montering og oppnå effekten av å integrere komponentmontering og ledningsforbindelse, noe som har fordeler som andre typer kretskort ikke kan matche.

Flerlags FPC-kretskort

Bruksområde: Mobiltelefon

Fokuser på den lette vekten og den tynne tykkelsen på det fleksible kretskortet.Den kan effektivt lagre produktvolumet, og enkelt koble batteriet, mikrofonen og knappene til ett.

Datamaskin og LCD-skjerm

Utnytt den integrerte kretskonfigurasjonen til det fleksible kretskortet og den tynne tykkelsen.Konverter det digitale signalet til et bilde og presenter det gjennom LCD-skjermen;

CD-spiller

Med fokus på de tredimensjonale monteringsegenskapene og den tynne tykkelsen på det fleksible kretskortet, gjør det den enorme CD-en til en god følgesvenn;

diskstasjon

Uansett harddisk eller diskett, stoler de alle på den høye fleksibiliteten til FPC og den ultratynne tykkelsen på 0,1 mm for å fullføre rask lesing av data, enten det er en PC eller NOTEBOOK;

siste bruk

Komponentene til suspensjonskretsen (Su printed ensi. n cireuit) til harddisken (HDD, harddisk) og xe-pakkekortet.

fremtidig utvikling

Basert på det enorme markedet til Kinas FPC, har store bedrifter i Japan, USA og Taiwan allerede satt opp fabrikker i Kina.I 2012 hadde fleksible kretskort vokst like mye som stive kretskort.Men hvis et nytt produkt følger loven om "begynnelse-utvikling-klimaks-nedgang-eliminering", er FPC nå i området mellom klimaks og nedgang, og fleksible styrer vil fortsette å okkupere markedsandeler til det ikke er noe produkt som kan erstatte fleksible brett , den må innovere, og bare innovasjon kan få den til å hoppe ut av denne onde sirkelen.

Så, hvilke aspekter vil FPC fortsette å innovere i fremtiden?Hovedsakelig i fire aspekter:

1. Tykkelse.Tykkelsen på FPC må være mer fleksibel og må gjøres tynnere;

2. Foldemotstand.Bøying er en iboende egenskap ved FPC.Den fremtidige FPC må ha sterkere foldemotstand og må overstige 10 000 ganger.Dette krever selvfølgelig et bedre underlag;

3. Pris.På dette stadiet er prisen på FPC mye høyere enn for PCB.Hvis prisen på FPC faller, vil markedet definitivt være mye bredere.

4. Teknologisk nivå.For å møte ulike krav må FPC-prosessen oppgraderes, og minimum blenderåpning og minimum linjebredde/linjeavstand må oppfylle høyere krav.

Derfor kan relevant innovasjon, utvikling og oppgradering av FPC fra disse fire aspektene få det til å innlede den andre våren!

Hva er et PCB

PCB (Printed Circuit Board), det kinesiske navnet er trykt kretskort, referert til som trykt bord, er en av de viktige komponentene i elektronikkindustrien.Nesten alle slags elektronisk utstyr, alt fra elektroniske klokker og kalkulatorer til datamaskiner, elektronisk kommunikasjonsutstyr og militære våpensystemer, så lenge det er elektroniske komponenter som integrerte kretser, brukes trykte tavler for den elektriske sammenkoblingen mellom dem..I den større elektroniske produktforskningsprosessen er de mest grunnleggende suksessfaktorene design, dokumentasjon og fabrikasjon av produktets trykte tavle.Design- og produksjonskvaliteten til trykte tavler påvirker direkte kvaliteten og kostnadene for hele produktet, og fører til og med til suksess eller fiasko for kommersiell konkurranse.

Rollen til PCB

Rollen til PCB Etter at elektronisk utstyr har tatt i bruk trykte tavler, på grunn av konsistensen til lignende trykte tavler, kan feil i manuell kabling unngås, og automatisk innsetting eller plassering, automatisk lodding og automatisk deteksjon av elektroniske komponenter kan realiseres, noe som sikrer elektronisk pålitelighet .Kvaliteten på utstyret forbedrer arbeidsproduktiviteten, reduserer kostnader og letter vedlikeholdet.

Utvikling av PCB

Trykte plater har utviklet seg fra enkeltlags til tosidige, flerlags og fleksible, og opprettholder fortsatt sine egne utviklingstrender.På grunn av den kontinuerlige utviklingen i retning av høy presisjon, høy tetthet og høy pålitelighet, kontinuerlig reduksjon i størrelse, kostnadsreduksjon og ytelsesforbedring, opprettholder trykte tavler fortsatt sterk vitalitet i utviklingen av fremtidig elektronisk utstyr.

Et sammendrag av innenlandske og utenlandske diskusjoner om den fremtidige utviklingstrenden for produksjonsteknologi for trykt papp er i utgangspunktet den samme, det vil si høy tetthet, høy presisjon, fin blenderåpning, tynn ledning, fin stigning, høy pålitelighet, flerlags, høy- hastighetsoverføring, lav vekt, Utvikler seg i retning av tynnhet, og utvikler seg også i retning av å forbedre produktiviteten, redusere kostnader, redusere forurensning og tilpasse seg multi-variant og små batch produksjon.Det tekniske utviklingsnivået til trykte kretser er generelt representert av linjebredden, blenderåpningen og platetykkelsen/åpningsforholdet til det trykte kretskortet.

Oppsummer

De siste årene har markedet for forbrukerelektroniske produkter ledet av mobile elektroniske enheter som smarttelefoner og nettbrett vokst raskt, og trenden med miniatyrisering og tynning av enheter har blitt mer og mer åpenbar.Det som følger er at det tradisjonelle PCB ikke lenger kan oppfylle kravene til produktet.Av denne grunn har store produsenter begynt å forske på nye teknologier for å erstatte PCB.Blant dem er FPC, som den mest populære teknologien, i ferd med å bli hovedforbindelsen til elektronisk utstyr.Tilbehør.

I tillegg har den raske økningen av fremvoksende forbrukerelektronikkmarkeder som bærbare smartenheter og droner også brakt ny vekstplass for FPC-produkter.Samtidig har trenden med skjerm- og berøringskontroll av forskjellige elektroniske produkter også gjort det mulig for FPC å gå inn i et bredere applikasjonsområde ved hjelp av små og mellomstore LCD-skjermer og berøringsskjermer, og markedsetterspørselen vokser dag for dag .

Den siste rapporten viser at fleksibel elektronisk teknologi i fremtiden vil drive et marked i billioner, som er en mulighet for landet mitt til å strebe etter sprangutvikling av elektronikkindustrien og bli en nasjonal søyleindustri.

 


Innleggstid: 18. februar 2023