Velkommen til vår nettside.

I tilfelle PCB-feil, hvilke metoder og verktøy er det for å oppdage?

1. Vanlige PCB-kretskortfeil er hovedsakelig konsentrert om komponenter, som kondensatorer, motstander, induktorer, dioder, trioder, felteffekttransistorer osv. De integrerte brikkene og krystalloscillatorene er åpenbart skadet, og det er mer intuitivt å bedømme feilen av disse komponentene Det kan observeres med øynene.Det er mer tydelige brennmerker på overflaten av elektroniske komponenter med åpenbar skade.Slike feil kan løses ved å erstatte de problematiske komponentene direkte med nye.

2. Ikke alle skader på elektroniske komponenter kan observeres med det blotte øye, og profesjonelle inspeksjonsverktøy er nødvendig for vedlikehold.Vanlig brukte inspeksjonsverktøy inkluderer: multimeter, kapasitansmåler osv. Når det oppdages at spenningen eller strømmen til en elektronisk komponent ikke er innenfor normalområdet, betyr det at det er et problem med komponenten eller den forrige komponenten.Bytt den ut og sjekk om den er normal.

3. Noen ganger når vi leverer komponentene på PCB-kortet, vil vi støte på situasjonen at ingen problemer kan oppdages, men kretskortet kan ikke fungere normalt.Faktisk, når du møter denne typen situasjoner, er det mange ganger på grunn av koordineringen av ulike komponenter under installasjonsprosessen at ytelsen kan være ustabil;du kan prøve å bedømme det mulige området for feilen basert på strøm og spenning, og minimere feilområdet; prøv deretter å bytte ut den mistenkte komponenten til problemkomponenten er funnet.

 


Innleggstid: 19-apr-2023