Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi.

PCB ma integrated circuit, o le a le eseesega i le va o nei mea e lua?

Le eseesega i le vaPCBlaupapa fa'asalalau lolomi ma feso'ota'iga tu'ufa'atasi:

1. Integrated circuits e masani lava ona faasino i le tuufaatasia o tupe meataalo, e pei o le alalaupapa i matu i luga o le motherboard, ma i totonu o le PPU, ua taʻua uma i latou circuits tuufaatasia, ma o le igoa muamua e taua foi poloka tuufaatasia.O le matagaluega lolomi e faasino i laupapa taʻavale e masani ona tatou vaʻaia, faʻapea foʻi ma le lolomiina ma le faʻapipiʻiina o meataalo i luga o le laupapa faʻasalalau.

2. O le fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia (IC) o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le laupapa PCB;o le laupapa PCB o le ave o le matagaluega tuufaatasia (IC).O le laupapa PCB o se laupapa matagaluega lolomi (Printed circuit board, PCB).O laupapa matagaluega lolomi e maua i le toetoe lava o masini faaeletonika uma.Afai ei ai ni vaega faaeletonika i se masini faapitoa, ua faapipii laupapa matagaluega lolomi i PCBs o lapopoa eseese.I le faaopoopo atu i le faʻapipiʻiina o vaega laiti eseese, o le galuega autu a le laupapa faʻasalalau lolomi o le faʻafesoʻotaʻi eletise vaega eseese o loʻo i luga.

3. I se fa'amatalaga faigofie, o le feso'ota'iga tu'ufa'atasi e tu'ufa'atasia se ta'amilosaga fa'amoemoe lautele i totonu o se pu.O se atoaga.O le taimi lava e faʻaleagaina i totonu, o le a faʻaleagaina foi le pu, ma e mafai e le PCB ona faʻapipiʻi vaega na o ia.Afai ua gau, e mafai ona sui.elemene.

pcb

PCB o se laupapa matagaluega lolomi, taʻua o se laupapa lolomi, ma o se tasi o vaega taua o le alamanuia faaeletonika.Toeitiiti lava o ituaiga uma o masini faaeletonika, e amata mai i uati faaeletonika ma calculators i komepiuta, fesootaiga faaeletonika meafaigaluega, ma auupega militeri, pe afai o loo i ai vaega faaeletonika e pei o integrated circuits, ina ia mafai ai le fesootaiga eletise i le va o vaega eseese, circuit lolomi. e tatau ona faʻaaogaina laupapa.ipu.

O le laupapa matagaluega lolomi e aofia ai se ipu faavae insulating, fesoʻotaʻi uaea ma pads mo le faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻiina mea faʻaeletoroni, ma e lua galuega tauave o se laina conductive ma se insulating ipu faavae.E mafai ona suitulaga uaea lavelave ma iloa ai le fesootaiga eletise i le va o vaega i le matagaluega, lea e le gata e faafaigofieina le faapotopotoga ma le uelo o oloa faaeletonika, faaitiitia le mamafa o le galuega o uaea i auala masani, ma matua faaitiitia ai le malosi o tagata faigaluega;e faʻaitiitia ai foi le tele o le masini atoa.Volume, faʻaitiitia le tau o oloa, faʻaleleia le lelei ma le faʻamaoni o mea faʻaeletoroni.

Ole feso'ota'iga feso'ota'iga ose masini fa'aeletonika po'o se vaega.I le faʻaaogaina o se faiga faʻapitoa, o le transistors, resistors, capacitors, inductors ma isi vaega e manaʻomia i totonu o se matagaluega e fesoʻotaʻi, ma o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se laʻititi poʻo ni nai semiconductor wafers poʻo ni mea dielectric, ona afifiina lea i totonu o se paipa., ma avea ma microstructure e mana'omia galuega tau matagaluega;o vaega uma o loʻo i totonu ua faʻapipiʻiina faʻapipiʻiina, faia vaega eletise o se laʻasaga tele agai i le faʻaitiitiga, faʻaitiitia le eletise, atamai ma le faʻatuatuaina maualuga.O loʻo faʻatusalia e le mataitusi "IC" i le matagaluega.O tagata suʻesuʻe o le fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia o Jack Kilby (geranium (Ge)-based circuits integrated) ma Robert Noyce (silicon (Si)-based circuits integrated).Ole tele ole alamanuia semiconductor i aso nei o lo'o fa'aogaina feso'ota'iga tu'ufa'atasi e fa'atatau ile silicon.


Taimi meli: Mati-21-2023