Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi.

O ai le tama o le laupapa matagaluega i le alamanuia PCB?

O lē na suʻesuʻeina le laupapa matagaluega lolomi o le Austrian Paul Eisler, o lē na faaaogāina i se leitio i le 1936. I le 1943, na faaaogā ai e tagata Amerika lenei tekinolosi i leitiō a le militeri.I le 1948, na aloaia aloaia ai e le Iunaite Setete le mea fou mo le faʻaaogaina faapisinisi.Ia Iuni 21, 1950, na maua ai e Paul Eisler le saʻo pateni mo le mea fou o le komiti matagaluega, ma ua 60 tausaga talu mai lena taimi.
O lenei tagata ua taʻua o le "tama o laupapa matagaluega" e tele lona poto masani i le olaga, ae e seasea iloa e le aufaipisinisi PCB gaosiga.
12-vaega tauaso tanumia e ala i le PCB matagaluega / laupapa matagaluega
O le mea moni, o le tala o le olaga o Eisler, e pei ona faamatalaina i lana talaaga, My Life with Printed Circuits, e pei o se tala faʻasolopito e tumu i sauaga.

Na fanau Eisler i Austria i le 1907 ma faauu ma se faailoga o le tagata malaga i inisinia mai le Iunivesite o Vienna i le 1930. O le taimi lena na ia faaalia ai se meaalofa mo le avea ma se tagata suʻesuʻe.Peitaʻi, o lana sini muamua lava o le suʻeina lea o se galuega i se atunuu e lē o ni Nazi.Ae o tulaga o lona taimi na taʻitaʻia ai le inisinia Iutaia e sola ese mai Austria i le 1930, o lea i le 1934 na ia maua ai se galuega i Belgrade, Serbia, i le mamanuina o se faiga faʻaeletoroni mo nofoaafi e mafai ai e le pasese ona faʻamaumau faʻamaumauga a le tagata lava ia e ala i taliga, e pei o se iPod.Ae ui i lea, i le faaiuga o le galuega, e saunia e le kalani meaʻai, ae le o tupe.O le mea lea, sa tatau ona ia toe foi atu i lona atunuu moni Austria.
I tua atu i Austria, na saosaolaumea ai Eisler i nusipepa, faavaeina se mekasini leitio, ma amata ona aʻoaʻoina auala e lolomi ai.O le lomitusi o se tekinolosi mamana i le vaitau o le 1930, ma sa amata ona ia mafaufau pe faapefea ona faaaoga tekinolosi lomitusi i taamilosaga i luga o mea e teu ai ma tuu i le gaosiga tele.
I le 1936, na ia filifili ai e tuua Austria.Na valaaulia o ia e galue i Egelani i luga o le faavae o pateni e lua ua uma ona ia faila: tasi mo le pueina o ata ma le isi mo le televise stereoscopic ma laina i luga o le laina o iugafono.

O lana pateni televise na fa'atau atu mo le 250 francs, lea na lava e nofo ai i se fale mautotogi o Hampstead mo sina taimi, o se mea lelei aua na le maua sana galuega i Lonetona.O se tasi kamupani telefoni sa matua fiafia lava i lona manatu e uiga i se laupapa matagaluega lolomi—e mafai ona aveesea ai fusi o uaea o loo faaaogaina i na telefoni.
Ona o le amataga o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na amata ai ona sailia e Eisler ni auala e aveese ai lona aiga mai Austria.Ina ua amata le taua, na pule lona tuafafine i lona ola ma sa taofia o ia e Peretania o se tagata malaga faasolitulafono.E oo lava i le lokaina, sa mafaufau pea Eisler pe faapefea ona fesoasoani i le taua.
Ina ua uma ona tatala o ia, sa galue Eisler mo le kamupani lomitusi musika Henderson & Spalding.I le amataga, o lana sini o le fa'aatoatoaina lea o le masini lomitusi fa'amusika a le kamupani, e le'o galue i totonu o se falesu'esu'e ae i totonu o se fale na tu'i pomu.O le pule o le kamupani o HV Strong na faamalosia Eisler e sainia uma pateni na aliali mai i le suʻesuʻega.E le o le taimi muamua, po o le taimi mulimuli foi, ua fa'aogaina ai Eisler.
O se tasi o faʻalavelave i le galue i le militeri o lona faʻasinomaga: faʻatoa tatala o ia.Ae na alu pea o ia i konekarate a le militeri e talanoaina pe faapefea ona faaaogā ana lomiga lolomi i taua.
E ala i lana galuega i Henderson & Spalding, na atiina ae ai e Eisler le manatu o le faʻaaogaina o pepa faʻapipiʻi e faʻamaumau ai faʻailoga i luga o mea.O lana uluai laupapa matagaluega na foliga mai o se ipu spaghetti.Na ia faila mo se pateni i le 1943.

I le taimi muamua e leai se tasi na matua gauai atu i lenei mea fou seia oʻo ina faʻaogaina i le fuse o atigi fana e fana i lalo pomu V-1buzz.Ina ua uma lena, sa i ai se galuega a Eisler ma sina lauiloa.Ina ua uma le taua, na salalau le tekinolosi.Na faʻatonuina e le Iunaite Setete i le 1948 e tatau ona lolomi mea faigaluega uma i luga o le ea.
O le pateni a Eisler i le 1943 na iu lava ina vaevaeina i ni pateni eseese se tolu: 639111 (tolu-dimensional circuit board boards), 639178 (foil technology for printed circuits), ma le 639179 (lomitusi paʻu).O pateni e tolu na tuʻuina atu ia Iuni 21, 1950, ae naʻo ni nai kamupani na tuʻuina atu pateni.
I le 1950s, na toe faʻaaogaina Eisler, o le taimi lea aʻo galue mo le UK National Research and Development Corporation.O le vaega na matua lia'i pateni a Eisler US.Ae sa ia faaauau pea ona faataitai ma faufau.Na ia sau ma ni manatu mo pepa iila maa, pepa faʻavela, ogaumu pizza, sima faʻamalama, faʻamalo faʻamalama pito i tua, ma isi mea.Na ia ausia le manuia i le matata faafomai ma maliu i le 1992 ma le tele o pateni i lona olaga atoa.O lea faatoa fa'amanuiaina o ia i le Fa'alapotopotoga o Inisinia Fa'aeletise 'Nuffield Silver Medal.


Taimi meli: Me-17-2023