Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi.

Se tala fa'asolopito puupuu o le atina'eina o laupapa fa'asalalau lolomi

E pei o le tele o isi mea ofoofogia i le talafaasolopito atoa, o lelaupapa matagaluega lolomi (PCB)e pei ona tatou iloa i aso nei e faavae i le alualu i luma na faia i le talafaasolopito atoa.I lo tatou tamai tulimanu o le lalolagi, e mafai ona tatou suʻeina le talafaasolopito o PCB i tua atu nai lo le 130 tausaga, ina ua faatoa amata masini alamanuia tele o le lalolagi.O le mea o le a tatou aofia ai i lenei blog e le o le talafaasolopito atoa, ae o taimi taua na suia ai le PCB i le mea ua i ai nei.

Aisea PCB?

I le aluga o taimi, PCBs ua tupu aʻe i se meafaigaluega mo optimizing le gaosiga o oloa faaeletoroni.O le mea sa faigofie muamua ona fa'apipi'i i lima na vave ona fa'aogaina vaega ninii e mana'omia ai le sa'o ma le lelei o masini.Ave laupapa e lua o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo e fai ma faʻataʻitaʻiga.O le tasi o se laupapa tuai mai le 1960s mo calculators.O le isi o le laupapa maualuga-maualuga masani e te vaʻaia i komepiuta o aso nei.

https://www.xdwlelectronic.com/products/

 

PCB

O se PCB faʻatusatusa i le va o le 1968 calculator ma aso nei motherboards.

I totonu o se calculator atonu e sili atu i le 30 transistors, ae i luga o se pu e tasi i luga o se motherboard e te maua ai le silia ma le miliona transistors.O le manatu, o le fua faatatau o le alualu i luma i tekinolosi ma PCB mamanu lava ia e faagaeetia.O mea uma i luga o se calculator PCB e mafai nei ona ofi i totonu o se pu e tasi i mamanu o aso nei.O lenei mea e tosina atu i ai le tele o tulaga iloga i le gaosiga o PCB:

O loʻo matou tuʻufaʻatasia le tele o galuega i masini faʻapitoa e pei o fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia (ICs) ma microprocessors.

O loʻo matou faʻaitiitia vaega faʻapitoa e pei o resistors ma capacitors i lalo i le microscopic level.

O nei mea uma e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le vaega ma le lavelave i luga oa tatou laupapa faʻasalalau.

O nei aga'i i luma uma e fa'atatau i le fa'aleleia atili o le saoasaoa ma le fa'atinoina oa tatou oloa.Matou te fa'amoemoe e tali vave mai a matou masini, e o'o lava i ni nai sekone o le fa'atuai e mafai ona fa'aoso ai i matou i le vevesi.Mo galuega faatino, mafaufau i taaloga vitio.I tua i le 80s, masalo na e taalo Pac-Man i se arcade.O lea ua tatou va'ai i ata fa'atusa o mea moni.O le alualu i luma ua na o le valea.

Ata Vaaia mo Taaloga Vitio

O ata vaaia o taaloga vitio ua toetoe lava a ola i nei aso.

E manino lava o PCBs ua tupu aʻe i le tali saʻo i mea tatou te faʻamoemoeina mai a tatou masini.Matou te manaʻomia vave, taugofie, sili atu le mamana oloa, ma na o le pau lava le auala e faʻafetaui ai nei manaʻoga o le faʻaitiitiga ma faʻaleleia le lelei o le gaosiga o gaosiga.O anafea na amata ai lenei faʻateleina i mea tau eletise ma PCB?I le tafa o ata o le Tausaga Uila.

Gilded Age (1879 – 1900)

Na matou faʻamutaina le Taua a Amerika i le 60s, ma o lea ua faʻateleina le gaosiga o Amerika.I le taimi nei, o loʻo matou faia le mea matou te mafaia, mai meaʻai i lavalava, meafale ma ala.O loʻo i luga o le faʻalavelave le pisinisi vaʻa, ma o matou inisinia sili o loʻo mafaufau pe faʻafefea ona aumai se tasi mai le talafatai i sasaʻe o le US i le itu i sisifo i le 5 i le 7 aso nai lo le 5 i le 7 masina.

O nofoaafi e o'o mai le gataifale i le gataifale

O nofoaafi e fai ai femalagaiga mai lea talafatai i lea gataifale e alu ai aso nai lo masina.

I le taimi lea, na matou aumaia ai foi le eletise i totonu o le fale, muamua i taulaga ona sosoo ai lea ma taulaga ma nuu i tua.Ua avea nei le eletise ma sui o le koale, fafie ma le suauu.Mafaufau e nofo i Niu Ioka i le taimi o le taumalulu faigata, taumafai e kuka pe mafanafana i malala palapala po o faaputuga fafie.O le eletise na suia uma na mea.

O se itu manaia o le Suau'u Standard, lea e pulea le maketi suau'u, e le tu'uina atu le suauu mo penisini.O le latou maketi o le suauu mo le kuka, falai ma moli.Faatasi ai ma le oʻo mai o le eletise, Standard Oil e manaʻomia le faʻamalamalamaina o se faʻaoga fou mo le suauu, lea o le a oʻo mai ma le faʻalauiloaina o le taavale.

fa'asoa

 

Ia Me 1878, na tuʻuina atu ai e le Kamupani Suauʻu Standard se faʻasoa, ma amata ai le faʻatauga o le suauʻu.

I le taimi o le Gilded Age na matou vaʻaia ai ni mea sili na maua i le electromagnetism.Na matou faia le afi eletise, lea e liua ai le eletise i le malosi faʻainisinia.Matou te vaʻai foi i afi afi, lea e faia le faʻafeagai e ala i le liua o le malosi faʻainisinia i le eletise eletise.

O se taimi foʻi o tagata suʻesuʻe atamai o loʻo i ai pea se aafiaga i la tatou lalolagi faaeletonika i aso nei, e aofia ai:

Na fatuina e Thomas Edison le matauila i le 1879, le ata tifaga i le 1889, ma le tele o isi mea fou.

Na faia e Nikola Tesla le afi eletise i le 1888 ma le puna eletise AC i le 1895.

Alexander Graham Bell na fatuina le telefoni i le 1876.

Na faia e George Eastman's Kodak le uluai mea pueata tagata faatau i le 1884.

Na fausia e Herman Hollerith le masini tabulating i le 1890 ma faaauau ai ona maua le IBM.

I lenei vaitau malosi o mea fou, o se tasi o felafolafoaiga sili o le va o AC ma DC.Ole suiga ole au a Tesla na iu lava ina avea ma auala sili mo le faʻasalalauina o le mana ile mamao mamao.O le mea e malie ai, peitaʻi, o loʻo matou feagai pea ma le AC-DC liua i aso nei.

AC vs. DC

Atonu na manumalo AC i le taua, ae o DC o loʻo pulea pea mea tau eletise.

Va'ai i so'o se masini fa'aeletoroni e te fa'apipi'i i le puipui, e mana'omia le fa'aliliuina o le AC i le DC.Po'o, a e va'ava'ai i mea tetele e mana'omia mo panels o le la, e fa'aola le eletise i DC, lea e tatau ona toe fa'afo'i i le AC e fai ma puna eletise, ma toe fo'i i le DC mo a tatou masini e fa'aoga ai.E toetoe lava a e fai mai e le'i mae'a le felafolafoaiga a le AC-DC, o se paleni na faatoa taia i le va o ni manatu tetee se lua.

E tele fo'i tua ma luma i le va o le AC ma le DC i totonu o le la

E tele fo'i tua ma luma i le va o le AC ma le DC i totonu o le la.

Manatua o le uluai manatu o le PCB e leʻi faia i le Gilded Age.Ae ui i lea, a aunoa ma le gaosiga o gafatia o lenei vaitau, ma le salalau lautele o le eletise, o le a le mafai lava ona avea PCB ma mea latou te i ai nei.

Vaitaimi o le Alualu i Luma (1890 – 1920)

O le Progressive Era na faailogaina i se vaitaimi o suiga faʻaagafesootai, faatasi ai ma tulafono e pei o le Sherman Antitrust Act e talepeina ai le pule a le Standard Oil.O le taimi foi lea tatou te vaʻai ai i pateni PCB muamua.I le 1903, na talosaga ai le tagata suʻesuʻe Siamani Albert Hanson mo se pateni Peretania mo se masini faʻamatalaina o se taʻavale pepa faʻamafola i luga o se laupapa faʻamalama faʻapipiʻi.Fa'alogo masani?

Ata o pateni PCB

Ata o lo'o fa'aalia ai le pateni PCB muamua a Albert Hanson.

O lo'o fa'amatalaina fo'i e Hansen le manatu o fa'aoga i totonu o lana pateni.O iinei na ia faʻaalia ai e mafai ona e tuʻi se pu i ni laulau se lua ma laina tuʻusaʻo e fai ai se fesoʻotaʻiga eletise.

I le taimi lea, na amata ona matou vaʻaia Edison ma isi taʻitaʻi pisinisi o loʻo faia se faʻamalosi tele e aumai masini eletise i totonu o fale i aso uma.O le fa'afitauli i lenei una'iga o le le atoatoa o le fa'avasegaina.Afai na e nofo i Niu Ioka poʻo New Jersey ma faʻaogaina mea fou a Edison o le eletise mo moli, faʻamafanafana poʻo le kuka, o le a le mea e tupu pe a e faʻaaogaina i se isi taulaga?E le mafai ona fa'aogaina aua e tofu lava le taulaga ma lona fa'apipi'i so'o.

O le faʻafitauli na atili faʻateleina ona o le mea moni e le na o le manaʻo Edison e faʻatau atu i tagata se matauila, ae sa manaʻo foi e faʻatau atu se tautua.E mafai e Edison ona tu'uina atu ia te oe le eletise i masina ta'itasi;ona e fa'atau lea o matauila, mea faigaluega, ma isi. Ioe, e leai se tasi o nei auaunaga e fetaui ma isi metotia fa'atauva.

Matou te fia faʻafetai atu ia Harvey Hubbel mo le faʻamutaina o lenei faʻalavelave.I le 1915, na ia pateni ai le faʻamau faʻamau puipui puipui o loʻo faʻaaogaina pea i aso nei.Ole taimi nei e leai se matou mea fa'afefete po'o se ipu vevela e fa'apipi'iina i se matau matauila.Ose manumalo tele lea mo le fa'avasegaina o alamanuia.

Fa'amauina puipui puipui

Fa'afetai ia Harvey Hubbel, ua i ai nei le matou pa puipui fa'apitoa mo masini fa'aeletoroni uma.

O se faʻamatalaga mulimuli, o le Progressive Era na faailogaina e le Taua Muamua a le Lalolagi.O le manatu PCB, poʻo le faʻaeletonika faʻavae, e leʻo faʻaaogaina i talosaga a le militeri, ae e le o toe mamao.

Twenties Roaring (1920s)

Faatasi ai ma le faaiuga o le Taua Muamua a le Lalolagi, ua tatou i ai nei i le Roaring Twenties, lea na vaaia ai le tele o le tamaoaiga i Amerika.Mo le taimi muamua i le talafaasolopito, e toʻatele atu tagata e nonofo i aai nai lo faatoʻaga.Ua amata fo'i ona matou va'aia filifili ma fa'ailoga o lo'o fa'alauiloa atu i le US.Atonu e iai sau faleoloa po'o lua i totonu o taulaga eseese e lua, ae o lea ua iai a matou fa'ailoga tetele ma faleoloa e fa'atau atu i le atunu'u.

O le mea fou fou o lenei vaitau o le taavale a Henry Ford ma mea tetele na manaʻomia.O le tulaga e talitutusa ma le 1990s, ina ua tatau ona matou fausia se atinaʻe tetele e faʻatautaia ai le initaneti ma o matou tausaga faʻamatalaga e ala i le fausiaina o ki, alalaupapa, ma uaea fiber optic.E leai se tuusaunoaga o taavale.

O le taavale muamua a Henry Ford - o se taavale e fa uili

O le taavale muamua a Henry Ford – o se taavale e fa uili.

O iinei tatou te iloa ai le mea sa avea muamua ma auala pefu sa faataina.E mana'omia e tagata le penisini e fa'aola ai a latou ta'avale, o le mea lea e mana'omia ai fale kesi.E iai fo'i au fale lipea, mea fa'aoga ma isi mea.O le olaga atoa o le toʻatele o tagata na afua mai i le mea fou o le taavale, ma e oo mai lava i aso nei.

O le taimi foi lea na tatou vaaia ai le faʻalauiloaina o mea faigaluega faʻaonaponei o loʻo faʻalagolago pea i ai i aso nei, e pei o masini tamea, masini faʻamama ma pusaaisa.Mo le taimi muamua, o le a mafai ai e tagata ona faʻatau oloa e pala i faleoloa ma teuina mo se taimi umi.

Ae o fea oi ai a tatou PCB?Matou te le'i va'aia lava na fa'aogaina i so'o se masini po'o ta'avale na fa'alauiloa i lea taimi.Ae ui i lea, i le 1925, na tuʻuina atu ai e Charles Ducasse se pateni na faʻamatalaina ai le faagasologa o le faʻaopoopoina o le ink conductive i mea faʻapipiʻi.Ole mea lea ole a maua mulimuli ane ile lolomiina ole uaea laupapa (PWB).O lenei pateni o le faʻaoga muamua faʻaoga tutusa ma se PCB, ae naʻo le faʻaogaina o le faʻavevela afi.E le'i maua lava so'o se feso'ota'iga fa'aeletise i le va o le laupapa ma vaega, ae ua latalata.

PCB o loʻo faʻaaogaina e pei o faʻamafanafanaga mo Charles Ducas

O le PCB na faʻaauau pea ona faʻaleleia, o le taimi lea ua faʻaaogaina e fai ma faʻamafanafanaga mo Charles Ducas.

Pa'u Tele o le Tamaoaiga (1930s)

I le 1929, na paʻuʻū ai le maketi o oloa, ma na paʻuʻū foʻi mea fou uma i o tatou taimi.O iinei tatou te vaʻaia ai se vaitaimi o le leai o se galuega i luga atu o le 25%, 25,000 faletupe faʻaletonu, ma le tele o faʻalavelave i le lalolagi atoa.O se taimi pagatia mo tagata soifua atoa, saunia le ala mo le tulaʻi mai o Hitila, Mussolini, Stalin, ma a tatou feteenaiga i le lalolagi i le lumanaʻi.PCBs atonu na le leoa seia oo mai i le taimi nei, ae o le a suia uma.

O le Pau Tele o le Tamaoaiga na aafia ai tagata uma, mai faletupe i tagata faigaluega masani.

Taua Lona Lua a le Lalolagi (1939 – 1945)

Na amata le Taua Lona Lua a le Lalolagi, ma na auai le Iunaite Setete i le taua ina ua uma le pomu o Pearl Harbor i le 1942. O le mea manaia e uiga i Pearl Harbor o le faaletonu atoa o fesootaiga na mafua ai le osofaiga.Sa i ai i le Iunaite Setete ni faʻamaoniga lelei o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ae o auala uma e fesoʻotaʻi ai ma le latou nofoaga faamiliteli i Honolulu na le manuia, ma na le mafai ona puipuia le motu.

O se taunuuga o lenei toilalo, na iloa ai e le DoD latou te manaʻomia se auala sili atu ona faʻatuatuaina o fesoʻotaʻiga.O lenei mea na aumaia ai le eletise i le pito i luma e avea ma auala autu o fesoʻotaʻiga e sui ai le code Morse.

O le taimi foʻi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi na matou vaʻaia ai le faʻaaogaina muamua o PCB i fuses vavalalata o loʻo ia i tatou i aso nei.O le masini e faʻaaogaina mo le maualuga o le saosaoa projectiles e manaʻomia le mamao mamao afi i le lagi poʻo luga o le eleele.O le fuse vavalalata na muamua fausia e Peretania e tetee atu ai i le agai i luma o le autau a Hitila.Na mulimuli ane faʻasoa ma le Iunaite Setete lea na faʻaatoatoaina ai le mamanu ma le gaosiga.

O se tasi o talosaga faamiliteli o PCB - latalata i le fuse

O se tasi o talosaga muamua a le militeri e faʻaaoga PCB o fuses vavalalata.

I le taimi lea, na matou maua ai foi Paul Eisler, o se Austrian e nofo i Peretania, pateni pepa apamemea i luga o se mea tioata e le faʻaaogaina.Fa'alogo masani?O se manatu lea o loʻo faʻaaogaina pea i aso nei e fai ai PCB ma faʻamaʻi ma kopa i luga / pito i lalo.Na ave e Eisler lenei manatu i se laasaga atili ina ua ia fausia se leitio mai lana PCB i le 1943, lea o le a saunia ai le auala mo talosaga a le militeri i le lumanaʻi.

O le leitio a Paul Eisler na fausia mai le uluai laupapa lolomi (PCB)

Na fausia e Paul Eisler se leitio mai le uluai laupapa matagaluega (PCB).

Baby Boomers (1940s)

A o lata ina faaiuina le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na matou vaaia ai a matou fitafita ua o mai i le fale, amata aiga, ma maua se vaega atoa o tamaiti.Fa'ailoa le pepe boomers.O le vaitau o le mae'a ai o le taua na matou va'aia ai le tele o fa'aleleia atili o mea faigaluega o lo'o iai e pei o masini fa'amama, masini tamea, televise ma leitio.I le taimi nei o le Great Recession o loʻo i tua atu ia i tatou, o le tele o tagata faʻatau e mafai ona latou gafatia nei masini i totonu o latou fale.

Matou te le'i va'ai lava i PCB fa'atau.O fea oi ai galuega a Paul Eisler?Vaʻai i lenei TV tuai o loʻo i lalo ma o le a e vaʻai i vaega uma, ae aunoa ma le faavae o le PCB.

Tele Motorola tuai mai le 1948

O se Motorola TV tuai mai le 1948, leai se PCB.

E ui i le leai o se PCB, na matou vaʻai i le taunuu mai o le transistor i Bell Labs i le 1947. Na alu le isi ono tausaga i le 1953 aʻo leʻi faʻaaogaina le masini i le gaosiga, ae aisea ua umi ai?I na aso, o faʻamatalaga sa faʻasalalauina e ala i api talaaga, konafesi, ma isi.

O le transistor muamua na fanau i Bell Laboratories i le 1947.

Era Cold War (1947 – 1991)

O le oo mai o le vaitaimi o le Cold War na faailogaina ai se vaitaimi tele o feeseeseaiga i le va o le Iunaite Setete ma le Soviet Union.Ona o le eseesega i le va o kapitalisme ma communism, o nei tagata sauai e lua ua toetoe lava a tau le tasi ma le isi ma ua tuu ai le lalolagi i lalo o le taufaamatau o le faaumatiaga faaniukilia.

Ina ia tumau i luma i lenei tuuga a auupega, e tatau i itu uma e lua ona faaleleia lo latou tomai e fesootai ai ina ia malamalama i mea o loo faia e le fili.O iinei tatou te vaʻaia ai le PCB o loʻo faʻaaogaina i lona gafatia atoatoa.I le 1956, na lomia ai e le US Army se pateni mo se "faiga faʻapipiʻi faʻasalalauga."O loʻo i ai nei i le au gaosi oloa se auala e faʻapipiʻi uma ai mea faʻaeletonika ma faia fesoʻotaʻiga i le va o vaega ma faʻailoga kopa.

A o amata ona ave ese PCB i le lalolagi gaosiga, na matou maua i matou i le tuuga avanoa muamua a le lalolagi.Ua i ai i Rusia ni mea ofoofogia na ausia i lenei taimi, e aofia ai:

1957 Fa'alauiloa le uluai satelite fa'apitoa, Sputnik

1959 Fa'alauiloa o le Luna 2, le va'alele muamua i le Moon

I le 1961 na auina atu ai Yuri Gagarin, le uluai cosmonaut, e taamilo i le lalolagi

Sputnik, le uluai satelite faafoliga

O le uluai satelite faafoliga a Rusia, Sputnik, na faalauiloa i le 1957.

O fea o iai Amerika i nei mea uma?E masani ona tuai i tua, e masani lava e tasi pe lua tausaga e atiaʻe ai le tekinolosi tutusa.I le faʻatalanoaina o lenei va, matou te vaʻai i le US space budget e faʻatupulaia faʻalima i le 1960. O loʻo ia i matou foi le lauga taʻutaʻua a Peresitene Kennedy 1962, o se vaega e tatau ona sii mai:

“Tatou filifili e o i le masina!Tatou te filifili e o i le masina e fai ai isi mea i lenei sefulu tausaga, e le ona e faigofie, ae ona e faigata;aua o lenei sini o le a fesoasoani e faatulaga ma fuaina o tatou malosi ma tomai sili, ona o lenei luitau o mea ia tatou te naunau e fai, o mea tatou te le o mananao e tolopoina, ma mea tatou te naunau e manumalo ai.”– John F. Kennedy, Peresitene o le Iunaite Setete, Setema 12, 1962

O nei mea uma na taitai atu ai i se taimi iloga i le talafaasolopito.Iā Iulai 20, 1969, na tulaueleele ai le uluaʻi tagata Amerika i le masina.

O le tagata muamua o Saina i luga o le masina
O le tagata muamua i luga o le masina, o se taimi iloga mo tagata.

Toe foʻi i PCB, i le 1963 na matou maua ai le pateni a le Hazeltyne Corporation le tekonolosi muamua faʻapipiʻiina i totonu o le pu.O lenei mea o le a mafai ai ona faʻapipiʻi faʻatasi vaega i luga o le PCB e aunoa ma le popole e uiga i fesoʻotaʻiga.Na matou vaʻai foʻi i le faʻaofiina o le Surface Mount Technology (SMT), na atiaʻe e IBM.O nei faʻapotopotoga mafiafia na muamua vaʻaia i le faʻataʻitaʻiga i le Saturn rocket booster.

1967 Le muamua e ala i-pu PCB tekinolosi pateni
1967 Le muamua e ala i-pu PCB tekinolosi pateni.

Dawn of the Microprocessor (1970s)

O le 70s na aumai ai ia i matou le microprocessor muamua i le tulaga o le integrated circuit (IC).O lenei mea na amataina e Jack Kilby o Texas Instruments i le 1958. O Kilby e fou i le TI, o lona uiga o ana manatu fou mo ICs sa tele lava natia i lalo.Ae ui i lea, ina ua auina atu inisinia sinia a TI i se fonotaga mo le vaiaso, sa nofo Kilby ma tamoe ma manatu i lona ulu.O iinei, na ia atiina ae ai le IC muamua i TI labs, ma sa fiafia i ai inisinia toe foi mai.

O Jack Kilby o lo'o umia le ta'amilosaga muamua fa'atasi

O Jack Kilby o lo'o umia le ta'amilosaga muamua fa'atasi.

I le 1970s, na matou vaʻaia le faʻaaogaina muamua o ICs i le gaosiga o mea tau eletise.I le taimi nei, afai e te le o faʻaogaina se PCB mo au fesoʻotaʻiga, o loʻo e i ai i se faʻalavelave tele.

Dawn of the Digital Age (1980s)

O le numera numera ua aumaia ai se suiga tele i le aufaasālalau tatou te faʻaaogaina, faatasi ai ma le faʻaofiina o masini patino e pei o tisiketi, VHS, mea pueata, faʻamafanafanaga taʻaloga, walkmans, ma isi mea.

I le 1980, o le Atari video game console na faʻataunuʻuina miti a tamaiti

I le 1980, o le Atari video game console na faʻataunuʻuina miti a tamaiti.

E taua le maitauina o PCB sa tusia i lima e faʻaaoga ai laupapa moli ma stencils, ae na oʻo mai komepiuta ma EDA.O iinei tatou te vaʻaia ai le polokalama EDA pei ole Protel ma EAGLE faʻafouina le auala tatou te mamanuina ma gaosia ai mea tau eletise.Nai lo o se ata o le PCB, ua mafai nei ona tatou faasaoina le mamanu o se faila tusitusiga Gerber, o ana faamaopoopo e mafai ona ulufale i totonu o le masini faufau e maua ai le PCB.

Tusia PCB i Tape ma Mylar A'o le'i taunuu EDA

The Internet Age (1990s)

I le 90s, na matou vaʻaia ai le faʻaogaina o le silikoni ua oʻo mai i le faʻalauiloaina o le BGA.Ole taimi nei e mafai ona tatou fa'apipi'i le tele o faitoto'a i luga ole va'a e tasi ma amata fa'apipi'i fa'atasi le manatua ma faiga fa'apipi'i (SoCs).O se vaitau foi lea o le fa'aitiitiga maualuga o mea tau eletise.Matou te leʻi vaʻaia ni mea fou faʻaopoopo i le PCB, ae o le faagasologa atoa o le mamanu na amata ona suia ma faʻaleleia, agai i le IC.

E tatau i le au fa'ata'ita'i ona fa'atino nei fuafuaga mo su'ega (DFT) i totonu oa latou fa'atulagaga.E le faigofie ona fa'apipi'i se vaega ma fa'aopoopo se laina lanumoana.E tatau i inisinia ona mamanuina a latou faʻatulagaga ma toe faʻaleleia i le lumanaʻi mafaufau.Po'o tu'u uma ia vaega i se auala e faigofie ai ona aveese?O se popolega tele lea.

O se vaitau fo'i na fa'ato'a le mafaia ai e fa'apipi'i vaega laiti e pei o le 0402 le fa'apipi'iina lima o laupapa fa'asalalau.O loʻo nofo nei le mamanu i lana polokalama EDA ma o le gaosiga e nafa ma le gaosiga faaletino ma le faʻapotopotoga.

Vaega fa'apipi'i i luga mai le tele i le la'ititi

Vaega fa'apipi'i i luga mai le tele i le la'ititi.

Vaitau fa'atosina (2000s ma tua atu)

'Oti'oti i le vaitaimi nei o mea tau eletise ma PCB mamanu;o le mea lea tatou te taʻua o le hybrid era.I aso ua tuanaʻi, sa tele a matou masini mo le tele o manaʻoga.E te mana'omia se calculator;e te fa'atau se calculator.E te manaʻo e taʻalo i taaloga vitio;e te faʻatau se faʻamafanafanaga taaloga vitio.Ole taimi nei e mafai ona e faʻatau se telefoni ma maua 30 vaega eseese o foliga fausia.Atonu e foliga mai e matua manino lava, ae e matua ofo pe a e vaʻai moni i mea uma e mafai ona fai e a tatou telefoni:

mea tau taaloga tusi tuatusi imeli barcode scanner moliuila logo meapueata folauga

fa'asologa o mea fai musika VCR fa'afanua Initoneti su'esu'e kalena tagata ta'alo ata calculator

Telefoni api api tiketi pu'e masini tali tusi Pu'upu'u tusi teugatupe

Ua tatou i ai i le matua o le tuufaatasia o masini, ae o le a le isi mea?Ua fa'avaeina PCB ma e iai a matou fa'agasologa ma faiga mo toetoe lava o mea uma.O talosaga maualuga-saosaoa ua avea ma masani.Matou te vaʻai foʻi e naʻo le 25% o tagata mamanu PCB o loʻo i lalo ifo o le 45 tausaga, ae o le 75% o loʻo sauni e litaea.E foliga mai o loʻo i ai le pisinisi i se taimi o faʻalavelave.

Mata o le lumanaʻi o le PCB mamanu o robots?Masalo i totonu o se mea e mafai ona faʻaaogaina ma se faʻalavelave faʻafefe?Pe atonu tatou te vaʻai i protons suia electrons i photonics.E tusa ai ma mea tatou te iloa e uiga i PCBs faaletino, e ono suia foi i le lumanaʻi.E leai se mana'oga mo se mea fa'aletino e mafai ai le feso'ota'iga i le va o vaega, ae o le gafatia o tekinolosi galu.O le a mafai ai e vaega ona lafo faailoilo e aunoa ma le mana'omia o le kopa.

O le ā o le a iai i le lumanaʻi?

E leai se tasi na te iloa lelei le mea o loʻo agai i ai le lumanaʻi o le PCB design, poʻo le faʻaeletonika lautele.Ua toeitiiti atoa le 130 tausaga talu ona amata galue a matou maso gaosiga.Talu mai lena taimi, ua suia le lalolagi e faʻavavau i le faʻalauiloaina o oloa tetele e pei o taavale, mea faigaluega, komepiuta, smartphones, ma isi mea.Ua mavae aso na tatou faalagolago ai i le koale, laupapa po o le suauu mo a tatou mea uma e ola ai ma ola ai.O lea ua iai a tatou masini faaeletonika e mafai ona faamalieina ai o tatou manaoga i aso taitasi.

Ae o le ā le lumanaʻi?O se mea tele lea e le iloa.Ua tatou iloa uma lava o mea fou uma o loo i o tatou luma e tu i luga o tauau o ona tuaa.Na aumaia e o tatou tuaa le mamanu PCB i le mea o loʻo i ai nei, ma o lea e tatau ona tatou faʻafouina ma faʻafouina le auala tatou te mamanuina ma fegalegaleai ai ma tekinolosi.O le lumanaʻi e mafai ona avea ma soʻo se mea.E faalagolago le lumanai ia te oe.

 


Taimi meli: Mati-17-2023