Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi.

70 fesili ma tali, tuu PCB alu i le mamanu tumutumu

PCB (Foto Fa'atonu Fa'asalalau), o le igoa Saina o loʻo lolomi laupapa faʻasalalau, lea e taʻua foi o loʻo taʻua o le laupapa faʻasalalau lolomi, o se mea faʻaeletoroni taua, o se lagolago mo vaega faʻaeletoroni, ma se vaʻa mo fesoʻotaʻiga eletise o mea faʻaeletoroni.Talu ai e faia i le faʻaaogaina o le lolomi faʻaeletoroni, ua taʻua o le "lomi" laupapa matagaluega.

1. E faapefea ona filifili laupapa PCB?
O le filifiliga o le PCB laupapa e tatau ona faia se paleni i le va o le ausia o manaoga mamanu, tele gaosiga ma tau.O mana'oga mo le mamanu e aofia uma ai vaega eletise ma masini.E masani lava e sili atu le taua o lenei mataupu faʻapitoa pe a mamanuina laupapa PCB maualuga tele (tele taimi e sili atu nai lo le GHz).

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le FR-4 mea e masani ona faʻaaogaina i aso nei atonu e le talafeagai ona o le leiloa o le dielectric i le tele o GHz o le a i ai se aafiaga tele i le faʻaitiitia o faailo.E tusa ai ma le eletise, e tatau ona faʻalogo pe o le dielectric tumau (dielectric constant) ma le dielectric gau e talafeagai mo le taimi fuafuaina.

2. E fa'afefea ona aloese mai fa'alavelave fa'afuase'i?
O le manatu autu o le aloese mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaitiitia o le faʻalavelaveina o le eletise eletise eletise, lea e taʻua o le crosstalk (Crosstalk).E mafai ona e fa'atupula'ia le mamao i le va o le fa'ailo saosaoa ma le fa'ailoga analog, po'o le fa'aopoopoina o le puipuiga o le eleele/shunt i tafatafa o le fa'ailoga analog.Faʻalogo foʻi i le faʻalavelave leo o le eleele numera i le eleele analog.

3. I le maualuga-saosaoa mamanu, faʻafefea ona foia le faʻailoga faʻamaoni faʻafitauli?
O le fa'amaoni o fa'ailo e fa'atatau i le fa'afetauiga o le impedance.O mea taua e a'afia ai le fa'atusaina o le fa'alavelave e aofia ai le fa'atulagaina ma le fa'alavelave o le fa'ailo fa'apogai, uiga fa'aletonu o le fa'ailoga, uiga o le uta fa'ai'uga, ma le topology o le su'ega.O le fofo o le faʻalagolago i le faʻamutaina ma fetuunai le topology o le uaea.

4. E fa'apefea ona fa'ataunu'uina le auala fa'asoa fa'avasega?
E lua itu e tatau ona gauai atu i ai i le uaea o le eseesega paga.O le tasi o le umi o laina e lua e tatau ona umi pe a mafai.E lua auala tutusa, o le tasi o laina e lua o loʻo tamomoe i luga o le laina uaea tutusa (itu-i-itu), ma le isi o laina e lua o loʻo tamomoe i luga ma lalo pito pito i luga (luga-lalo).E masani lava, o le mea muamua i le itu-fa'atasi (fa'atasi, itu i le itu) e fa'aaogaina i le tele o auala.

5. Mo se laina fa'ailoga uati e na'o le tasi le laina fa'aulu, fa'afefea ona fa'atino uaea fa'apitoa?
Mo le fa'aogaina o uaea eseese, e na'o le taua o le fa'apogai fa'ailo ma le fa'alili o fa'ailoga eseese uma.E le mafai la ona fa'aoga uaea eseese mo se fa'ailo o le uati ma na'o le tasi le gaioiga.

6. E mafai ona fa'aopoopoina se fa'afeagai fa'afetaui i le va o pa'aga laina 'ese'ese i le pito e maua ai?
E masani ona fa'aopoopoina le fa'afetauiga o le fa'afeagai i le va o laina fa'a-eseesega i le pito e maua, ma o lona tau e tatau ona tutusa ma le tau o le fa'alavelave fa'aletonu.O le auala lea o le a sili atu le lelei o le faailo.

7. Aisea e tatau ai ona vavalalata ma tutusa le uaea o paga eseese?
E tatau ona vavalalata lelei ma tutusa le ta'avaleina o paga eseese.O le mea e taʻua o le vavalalata talafeagai ona o le mamao o le a aʻafia ai le tau o le faʻaogaina o le eseesega, o se mea taua tele mo le mamanuina o se paʻu eseese.O le manaʻoga mo le tutusa e mafua mai foi i le manaʻoga e faʻamautu le tutusa o le eseesega o le impedance.Afai o laina e lua e mamao pe latalata, o le eseesega o le impedance o le a le ogatasi, lea o le a aʻafia ai le faʻamaonia o le faʻamaoni (faʻailoga faʻamaonia) ma le faʻatuai o le taimi (taimi tuai).

8. Faʻafefea ona faʻafetaui nisi o feteʻenaʻiga faʻataʻitaʻiga i fesoʻotaʻiga moni
Ole mea moni, e sa'o le vavae'ese ole eleele analog/numera.E tatau ona maitauina e le tatau ona laasia le vaeluaga o le nofoaga (moat) i le tele e mafai ai, ma o le ala o loʻo i ai nei (toe foʻi i le taimi nei) o le eletise ma le faailo e le tatau ona tele naua.

O le oscillator tioata o se faʻasologa oscillation tali lelei analog.Ina ia maua se faailo oscillation mautu, e tatau ona fetaui ma faʻamatalaga o le faʻaogaina o le matasele ma le vaega.Ae ui i lea, o le oscillation specification o lenei faailo analog e faigofie ona faʻalavelave, ma e oʻo lava i le faʻaopoopoina o faʻailoga o le puipuiga o le eleele atonu e le mafai ona faʻaesea atoatoa le faʻalavelave.Ma afai e mamao tele, o le pisapisao i luga o le vaalele o le a aafia ai foi le lelei o manatu oscillation circuit.O le mea lea, o le mamao i le va o le oscillator tioata ma le pu e tatau ona latalata i le mea e mafai ai.

E moni lava, e tele fete'ena'iga i le va o ta'avale televave ma mana'oga EMI.Ae o le mataupu faavae o le tetee ma capacitors poʻo ferrite beads faaopoopo ona o le EMI e le mafai ona mafua ai nisi o uiga eletise o le faailo e le mafai ona ausia faʻamatalaga.O le mea lea, e sili ona lelei le faʻaaogaina o metotia o le faʻatulagaina o uaea ma le faʻapipiʻiina o PCB e foia pe faʻaitiitia ai faʻafitauli EMI, e pei o le faʻaogaina o faailoilo maualuga i le pito i totonu.Ma le mea mulimuli, faʻaaoga le capacitor resistor poʻo le ferrite bead e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le faailo.

9. E faʻafefea ona foia le feteʻenaʻiga i le va o le tusi lesona ma le faʻaogaina otometi o faʻailoga maualuga?
O le tele o alalaupapa otometi o le polokalame fa'aola e sili atu le malosi o lo'o iai nei ni fa'agata e pulea ai le auala e fa'ata'ita'iina ai ma le aofa'i o vias.Ole fa'atulagaina o mea e mafai ona ta'avale afi ma tulaga fa'alavelave a kamupani EDA eseese i nisi taimi e matua'i eseese.
Mo se faʻataʻitaʻiga, pe lava le faʻatapulaʻaina e pulea ai le auala o gata gata, e mafai ona pulea le va o paga eseese, ma isi.Ole a a'afia ai pe ole auala ole auala e maua ile auala otometi e mafai ona fetaui ma le manatu ole mamanu.
E le gata i lea, o le faigata o le fetuunaiga ma le lima o le uaea e iai foi se sootaga atoatoa ma le gafatia o le afi faʻafefe.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pushability o traces, pushability of vias, ma e oʻo lava i le pushability o traces to copper, ma isi. O le mea lea, o le filifilia o se router ma le malosi o le afi faʻafefe o le fofo.

10. E uiga i kuponi suega.
O le suega coupon e faʻaaogaina e fua ai pe o le faʻalavelave faʻapitoa o le PCB gaosia e fetaui ma manaʻoga mamanu ma le TDR (Time Domain Reflectometer).E masani lava, o le impedance e pulea e lua mataupu: se laina tasi ma se paʻu eseese.O le mea lea, o le laina lautele ma le va o laina (pe a iai ni paga eseese) i luga o le coupon suega e tatau ona tutusa ma laina e pulea.
O le mea pito sili ona taua o le tulaga o le pito o le eleele pe a fua.Ina ia faʻaitiitia le tau o le inductance o le taʻavale eleele (le taʻitaʻi), o le nofoaga o loʻo faʻamauina ai le suʻega TDR (suʻesuʻe) e masani lava ona latalata tele i le mea e fuaina ai le faailo (suʻega suʻega).O le mea lea, o le mamao ma le auala i le va o le tulaga o loʻo fuaina ai le faailo i luga o le coupon faʻataʻitaʻiga ma le pito i lalo E fetaui ma le suʻega faʻaaogaina.

11. I le maualuga-saosaoa mamanu PCB, o le avanoa avanoa o le laulau faailo e mafai ona ufiufi i le kopa, ae faʻafefea ona tufatufaina atu le kopa o le tele o faʻailoga faʻailoga i luga o le eleele ma le eletise?
E masani lava, o le tele o apamemea i le nofoaga avanoa e faʻavaeina.Tau lava o le gauai atu i le mamao i le va o le apamemea ma le laina faailo pe a teuina le kopa i tafatafa o le laina faailo maualuga, aua o le kopa teuina o le a faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻapitoa o le faʻailoga.Fa'aeteete fo'i ne'i a'afia le fa'alavelave fa'apitoa o isi fa'alava, e pei o le fausaga o se laina ta'i lua.

12. E mafai ona faʻaogaina le faʻataʻitaʻiga laina microstrip e fuafua ai le faʻalavelave faʻapitoa o le laina faailo i luga aʻe o le vaalele eletise?E mafai ona fa'atatau le fa'ailo i le va o le malosi ma le va'alele e fa'aaoga ai le fa'ata'ita'iga o le stripline?
Ioe, o le vaalele eletise ma le vaalele e tatau ona mafaufauina o ni vaalele faʻasino pe a faʻatusatusa le faʻalavelave faʻapitoa.Mo se fa'ata'ita'iga, o se laupapa fa'apapa: pito i luga-malosi-le-ele'ele-le-lalo.I le taimi nei, o le faʻataʻitaʻiga o le faʻalavelave faʻapitoa o le faʻasologa o le pito i luga o le faʻataʻitaʻiga laina microstrip ma le vaalele eletise e pei o le vaalele faʻasino.

13. I se tulaga lautele, e mafai ona faʻatupuina otometi o suʻega suʻega e ala i polokalama faakomepiuta i luga o laupapa lolomi maualuga e fetaui ma manaʻoga suʻega o le gaosiga tele?
Pe o fa'ailoga fa'ata'ita'i e otometi ona fa'atupuina e le polokalama fa'akomepiuta lautele e fetaui ma mana'oga su'ega e fa'alagolago pe o fa'amatalaga mo le fa'aopoopoina o su'ega e fetaui ma mana'oga o masini su'ega.E le gata i lea, afai e mafiafia tele le uaea ma o le faʻamatalaga mo le faʻaopoopoina o suʻega faʻataʻitaʻiga e matua faʻamalosi, atonu e le mafai ona faʻapipiʻi otometi faʻailoga suʻega i vaega taʻitasi o le laina.Ioe, e tatau ona faʻatumu ma le lima i nofoaga e suʻe ai.

14. O le a a'afia ai ea le fa'aopoopoina o togi fa'ata'ita'i le lelei o fa'ailo saosaoa?
Ae pe o le a aʻafia ai le faʻailoga lelei, e faʻalagolago i le auala e faʻaopoopoina ai suʻega suʻega ma le saoasaoa o le faailo.Ole mea masani, ole su'ega fa'aopoopo (e le fa'aogaina le pine o lo'o i ai po'o le DIP pine e fai ma su'ega) e mafai ona fa'aopoopo i le laina pe toso ese mai le laina.O le mea muamua e tutusa ma le faʻaopoopoina o se tamai capacitor i luga ole laiga, ae o le mea mulimuli o se lala faaopoopo.
O nei tulaga e lua o le a aʻafia ai le maualuga o le saosaoa faailoilo sili atu pe itiiti ifo, ma o le tikeri o le aafiaga e fesoʻotaʻi ma le saosaoa o le faʻailoga ma le fua o le faʻailoga (teuga pito).Ole tele ole a'afiaga e mafai ona iloa ile fa'ata'ita'iga.I le mataupu faavae, o le laʻititi o le suʻega suʻega, o le sili atu (ioe, e tatau foi ona fetaui ma manaʻoga o meafaigaluega suʻega).O le puupuu o le lala, o le sili atu lea.

15. E tele PCB e fausia se faiga, e fa'afefea ona fa'afeso'ota'i uaea eleele i le va o laupapa?
Pe a fesoʻotaʻi le faʻailoga poʻo le malosi i le va o laupapa PCB eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, o le laupapa A o loʻo i ai le mana poʻo ni faailo e lafoina i le laupapa B, e tatau ona i ai se aofaiga tutusa o le taimi nei e tafe mai le eleele i tua i le laupapa A (o le Kirchoff tulafono o iai nei).
O le taimi nei i luga o lenei faʻatulagaga o le a maua ai le nofoaga e sili ona tetee e tafe i tua.O le mea lea, o le aofaʻi o pine e tuʻuina atu i le vaalele e le tatau ona laʻititi i atinaʻe taʻitasi, e tusa lava pe o se eletise poʻo se faʻailoga, ina ia faʻaitiitia ai le faʻalavelave, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le pisa i luga o le vaalele.
E le gata i lea, e mafai foi ona suʻeina le matasele atoa o loʻo i ai nei, aemaise lava le vaega o loʻo i ai le tele o le taimi nei, ma fetuunai le auala fesoʻotaʻiga o le faʻavaeina poʻo le uaea eleele e pulea ai le tafe o loʻo i ai nei (mo se faʻataʻitaʻiga, fatuina se faʻalavelave maualalo i se mea, ina ia o le tele o le taimi nei e tafe mai nei nofoaga), faʻaitiitia le aʻafiaga i isi faʻailoga sili atu ona maaleale.

16. E mafai ona e faʻafeiloaʻi nisi tusi faʻapitoa mai fafo ma faʻamatalaga i luga ole mamanu PCB maualuga?
O lea la ua fa'aogaina fa'asologa fa'atekinolosi maualuga i matā'upu fa'atatau e pei o feso'ota'iga feso'ota'iga ma calculators.I tulaga o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, o le faʻaogaina o taimi ole PCB laupapa ua oʻo atu i le GHz, ma o le numera o faʻapipiʻi faʻapipiʻi e oʻo atu i le 40 laulau e pei ona ou iloa.
O talosaga fa'atatau ile calculator e mafua mai fo'i ile fa'agasolo o tupe meataalo.Pe o se PC lautele poʻo se server (Server), o le maualuga o le faʻaogaina o taimi i luga o le laupapa ua oʻo foi i le 400MHz (pei o Rambus).
I le tali atu i le maualuga-saosaoa ma le maualuga-density taʻiala manaʻomia, o le manaʻoga mo tauaso / tanu vias, mircrovias ma faʻatupu faʻatekonolosi faʻagasologa o loʻo faasolosolo malie lava.O loʻo avanoa nei manaʻoga mo le tele o gaosiga e le au gaosi oloa.

17. Fua fa'atatau fa'aletonu e lua e fa'asino soo:
Laina Microstrip (microstrip) Z={87/[sqrt(Er+1.41)]}ln[5.98H/(0.8W+T)] lea o le W o le lautele o le laina, o le T o le mafiafia apamemea o le fa'asologa, ma o le H o le lautele. Le mamao mai le faʻasologa i le vaalele faʻasino, Er o le dielectric tumau o mea PCB (dielectric tumau).O lenei fua fa'atatau e mafai ona fa'aaogaina pe a 0.1≤(W/H)≤2.0 ma le 1≤(Er)≤15.
Lineline (stripline) Z=[60/sqrt(Er)]ln{4H/[0.67π(T+0.8W)]} lea, H o le mamao lea i le va o vaalele faasino e lua, ma o le faailoga o loʻo i le ogatotonu o o vaalele faasino e lua .O lenei fua fa'atatau e mafai ona fa'aaoga pe a W/H≤0.35 ma T/H≤0.25.

18. E mafai ona fa'aopoopoina se uaea eleele i le ogatotonu o le laina fa'ailoga eseese?
E masani lava, e le mafai ona faʻaopoopoina le uaea eleele i le ogatotonu o le faʻailoga eseese.Ona o le itu sili ona taua o le mataupu faavae o le talosaga o faailoga eseese o le faaaogaina lea o faamanuiaga e aumaia e soofaatasi soofaatasi (coupling) i le va o faailoga eseese, e pei o le soloia o le flux, leo le puipuiga, ma isi. Afai e faaopoopo se uaea eleele i le ogatotonu, o le a fa'aumatia le a'afiaga fa'atasi.

19. Pe mana'omia ea fa'ailoga laupapa fa'ama'a'a-fa'alelei fa'apitoa polokalame ma fa'amatalaga fa'apitoa?
E mafai ona mamanuina le li'o lolomi fetuutuunai (FPC) i le PCB design software.Fa'aaoga fo'i le fa'asologa o le Gerber e gaosia ai mo tagata gaosi FPC.

20. O le a le mataupu faavae o le filifilia lelei o le faavae o le PCB ma le pusa?
O le mataupu faavae o le filifilia o le pito eleele o le PCB ma le atigi o le faʻaaogaina lea o le eleele taʻavale e tuʻuina atu ai se ala maualalo-impedance mo le toe foʻi mai i le taimi nei (toe foʻi i le taimi nei) ma pulea le ala o le toe foʻi mai.Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani lava i tafatafa o le telefoni feaveaʻi poʻo le generator uati, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le eleele o le PCB ma le eleele taʻavale e ala i le faʻapipiʻiina o sikulima e faʻaitiitia ai le vaega o le matasele atoa o loʻo i ai nei, ma faʻaitiitia ai le radiation electromagnetic.

21. O ā vala e tatau ona tatou amata ai mo le DEBUG laupapa matagaluega?
E tusa ai ma ta'aloga faakomepiuta, ia muamua fuafua mea e tolu ile fa'asologa:
1. Fa'amautinoa o tau uma sapalai e fa'atatau mo le mamanu.O nisi faiga e tele sapalai eletise e ono mana'omia ni fa'amatalaga patino mo le fa'atonu ma le saoasaoa o nisi sapalai eletise.
2. Fa'amautinoa o lo'o galue lelei alaleo uma o fa'ailo o le uati ma e leai ni fa'afitauli e le monotonika i pito fa'ailo.
3. Faʻamaonia pe o le seti faʻailoga e fetaui ma manaʻoga faʻapitoa.Afai o nei mea uma e masani, e tatau i le pu e lafo atu le faailo o le taamilosaga muamua (taamilosaga).Sosoo ai, debug e tusa ai ma le faiga faavae o le faagaoioiga o le faiga ma le pasi.

22. Pe a faʻamautu le tele o le laupapa matagaluega, pe a manaʻomia le tele o galuega tauave e faʻaogaina i le mamanu, e masani ona manaʻomia le faʻateleina o le maualuga o le PCB, ae e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalauteleina o le vaʻaia o le vaʻaia, ma i le i le taimi lava e tasi, o faʻailoga e manifinifi tele e faʻateleina ai le impedance.E le mafai ona tuutuu i lalo, faamolemole tagata tomai faapitoa faailoa atu le tomai i le maualuga-saosaoa (≥100MHz) mamanu PCB maualuga?

Pe a fuafuaina PCBs maualuga-saosaoa ma maualuga-density, crosstalk faalavefau e tatau ona totogi faapitoa le gauai aua e i ai se aafiaga tele i le taimi ma faailo le faamaoni.

O nai mea nei e fa'alogo i ai:

Pulea le fa'aauauina ma le fa'afetauiina o le fa'alavelave fa'apitoa.

Ole tele ole va'aiga ole va'aiga.E masani lava, o le avanoa e masani ona vaaia e faaluaina le lautele o laina.Ole a'afiaga ole va'aiga ole va'aiga ile taimi ma fa'ailoga fa'amaoni e mafai ona iloa e ala ile fa'ata'ita'iga, ma e mafai ona maua le avanoa fa'amalieina maualalo.E ono eseese i'uga mai lea chip i lea chip.

Filifili le auala talafeagai e faamuta ai.

Aloese mai le itu lava e tasi o faʻailoga i luga ma lalo pito pito i luga, pe faʻapipiʻi foi pito i luga ma lalo, aua o lenei ituaiga o tautalaga e sili atu nai lo o faʻataʻitaʻiga i luga ole laiga tutusa.

Fa'aaoga ala tauaso/tanu e fa'atele ai le vaega e iloa ai.Ae o le tau gaosiga o le laupapa PCB o le a faateleina.E moni lava e faigata ona ausia le tutusa atoatoa ma le umi tutusa i le faatinoga moni, ae e tatau lava ona faia i le tele e mafai ai.

E le gata i lea, e mafai ona faʻaagaga le faʻamutaina faʻaeseesega ma le faʻamutaina masani e faʻaitiitia ai le aʻafiaga i le taimi ma faʻailoga faʻamaoni.

23. O le faamama i le eletise analog e masani ona LC circuit.Ae aiseā o nisi taimi e faʻaitiitia ai le lelei o le LC nai lo RC?
Ole fa'atusatusaga ole LC ma RC fa'amama e tatau ona mafaufau pe fa'amama le alaleo ma le filifilia ole tau fa'aulu e talafeagai.Ona o le faʻaogaina o le faʻaogaina (reactance) o le inductor e fesoʻotaʻi ma le tau o le inductance ma taimi.
Afai e maualalo le pisapisao o le eletise ma e le lava le tau o le inductance, atonu e le lelei le faʻamamaina o le RC.Ae ui i lea, o le tau e totogi mo le faʻaaogaina o le RC filtering o le tetee lava ia e faʻaumatia le mana, e le lelei, ma gauai atu i le tele o le malosi e mafai e le tetee filifilia.

24. O le a le auala e filifili ai le inductance ma le capacitance tau pe a faʻamama?
I le faaopoopo atu i le pisapisao taimi e te manao e faamama i fafo, o le filifiliga o le tau inductance manatu foi le gafatia tali o le taimi nei.Afai e maua e le laina faʻapipiʻi o le LC le avanoa e faʻapipiʻi ai se taimi tele i le taimi lava lena, o le tele o le tau o le inductance o le a taofia ai le saoasaoa o le tele o loʻo tafe i totonu o le inductor ma faʻateleina le pisa.O le tau capacitance e fesoʻotaʻi ma le tele o le tau faʻamatalaga o le pisa e mafai ona talia.
O le laʻititi o le manaʻomia o le tau o le pisa, o le tele o le tau o le capacitor.Ole ESR/ESL ole capacitor ole a iai foi se aafiaga.E le gata i lea, afai o le LC e tuʻuina i le gaosiga o le suiga o le mana o tulafono faatonutonu, e tatau foi ona gauai atu i le faatosinaga o le pou / zero na faia e le LC i luga o le mautu o le faʻaogaina o le faʻaogaina o tali..

25. E fa'afefea ona fa'amalieina mana'oga EMC i le tele e mafai ai e aunoa ma le fa'atupuina o le tau tele?
O le siʻitia o tau ona o le EMC i luga o le PCB e masani lava ona o le faʻateleina o le numera o le eleele e faʻaleleia ai le talipupuni ma le faʻaopoopoina o le ferrite bead, choke ma isi masini faʻapipiʻi faʻatasi.E le gata i lea, e masani lava ona manaʻomia le galulue faʻatasi ma fausaga faʻapipiʻi i luga o isi masini e faʻaogaina ai le faiga atoa e pasia ai manaʻoga EMC.O lo'o taua i lalo na'o ni nai fa'atonuga o mamanu laupapa PCB e fa'aitiitia ai le aafiaga fa'avevela electromagnetic e gaosia e le matagaluega.

Filifili se masini e faʻagesegese le saoasaoa o le faʻamaʻi i le tele e mafai ai e faʻaitiitia ai vaega maualuga-telefoni e gaosia e le faailo.

Faʻalogo lelei i le tuʻuina o vaega maualuga-televave, aua le latalata tele i fesoʻotaʻiga fafo.

Fa'alogo lelei i le fa'afetauiga o le fa'alavelave o fa'ailo saosaoa, o le laina uaea ma lona ala i le taimi nei e toe fo'i mai ai (toe fo'i le ala o lo'o i ai nei) e fa'aitiitia ai le fa'ata'ita'iga ma le fa'avevela.

Fa'apipi'i ia lava ma talafeagai mea fa'apipi'i i pine eletise o masini ta'itasi e fa'afefete ai le pisa i luga o le eletise ma va'alele eleele.Totogi faʻapitoa pe o le tali taimi ma uiga vevela o le capacitor e fetaui ma manaʻoga mamanu.

O le eleele lata ane i le fesoʻotaʻiga i fafo e mafai ona vavae ese lelei mai le faʻavae, ma o le eleele o le fesoʻotaʻiga e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i le eleele chassis lata ane.

Fa'aoga tatau fa'amauga o leoleo/shunt i tafatafa o nisi fa'ailo fa'apitoa o le saosaoa.Ae fa'alogo lelei i le a'afiaga o fa'ailoga leoleo/shunt i uiga fa'aletonu o le fa'ailoga.

O le eletise eletise e 20H i totonu nai lo le faʻavaeina, ma H o le mamao i le va o le eletise ma le faʻavae.

26. A tele poloka numera / analog galuega i totonu o le laupapa PCB tasi, o le masani masani o le vavaeeseina o le eleele numera / analog.O le a le mafuaaga?
O le mafuaaga o le tuueseeseina o le eleele numera / analog ona o le taamilosaga numera o le a faatupuina le pisapisao i luga o le eletise ma eleele pe a fesuiai i le va o maualuga ma maualalo gafatia.O le tele o le pisapisao e fesoʻotaʻi ma le saoasaoa o le faailo ma le tele o le taimi nei.Afai e le vaeluaina le vaalele eleele ma o le pisapisao e faia e le matagaluega i le eria numera e tele ma le taamilosaga i le eria analog e matua vavalalata, e tusa lava pe le sopoia le numera ma le analog faailoilo, o le a faalavelaveina pea le faailo analog. e ala i le pisapisao o le eleele.O lona uiga, o le auala e le vaevae ai le numera numera ma le analog e mafai ona faʻaaogaina pe a mamao ese le vaega o le analog circuit mai le eletise numera e maua ai le pisa tele.

27. O le isi auala o le faʻamautinoa o le faʻaogaina o le numera numera / analog ma le numera numera / laina faailoilo e le sopoia e le tasi le isi, o le PCB atoa e le vaeluaina, ma o le numera numera / analog e fesoʻotaʻi i lenei vaalele eleele.O le a le uiga?
O le mana'oga e le mafai ona sopoia fa'ailoga numera-analog fa'ailoga ona o le toe fo'i mai o le ala o lo'o i ai nei (toe fo'i le ala o lo'o i ai nei) o le fa'ailoga numera fa'avavevave o le a taumafai e toe fo'i i le puna o le fa'ailoga numera i luga o le eleele latalata i le pito i lalo o le su'ega.koluse, o le pisapisao e maua mai i le taimi nei toe foi mai o le a aliali mai i le vaega o le taamilosaga analog.

28. Faʻafefea ona mafaufau i le faʻafitauli faʻafetaui impedance pe a mamanuina le ata schematic o le maualuga-saosaoa PCB mamanu?
Pe a mamanuina vaʻaiga PCB maualuga-saosaoa, faʻafetaui impedance o se tasi o elemene mamanu.O le tau o le impedance o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga atoatoa ma le auala e taʻavale ai, e pei o le savali i luga o le pito i luga (microstrip) poʻo le totonu (stripline / double stripline), le mamao mai le faʻamaufaʻailoga (papa eletise poʻo le palapala eleele), lautele lautele, PCB meafaitino, ma isi mea uma e lua o le a aafia ai le tulaga taua o le impedance o le faailoga.
O lona uiga, o le tau o le impedance e mafai ona faʻamaonia pe a uma uaea.O le a le mafai e le polokalama faʻataʻitaʻi lautele ona mafaufau i nisi tulaga faʻapipiʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le faʻatapulaʻaina o le faʻataʻitaʻiga o laina poʻo le algorithm o le matematika na faʻaaogaina.I le taimi nei, e na'o nisi fa'amuta (terminations), e pei o fa'asologa fa'asologa, e mafai ona fa'aagaga i luga o le ata fa'ata'atia.e fa'aitiitia ai le a'afiaga o fa'alavelave fa'aletonu.O le fofo autu moni i le faʻafitauli o le taumafai lea e aloese mai le faʻalavelave faʻalavelave pe a fai uaea.

29. O fea e mafai ona ou saunia ai se faletusi fa'ata'ita'iga IBIS e sili atu ona sa'o?
O le saʻo o le faʻataʻitaʻiga IBIS e aʻafia ai iʻuga faʻataʻitaʻiga.O le mea moni, o le IBIS e mafai ona taʻua o faʻamatalaga eletise o le taamilosaga tutusa o le puʻupuʻu I / O, lea e masani ona maua e ala i le faʻaliliuina o le SPICE faʻataʻitaʻiga, ma o faʻamaumauga a le SPICE o loʻo i ai se sootaga atoatoa ma le gaosiga o chip, o lea. o le masini lava lea e tasi o lo'o tu'uina mai e le au gaosi meataalo eseese.O faʻamatalaga i le SPICE e ese, ma o faʻamatalaga i le faʻataʻitaʻiga IBIS ua liua o le a ese foi e tusa ai.
O lona uiga, afai e faʻaaogaina masini a le gaosi oloa A, naʻo latou e iai le tomai e tuʻuina atu faʻamatalaga saʻo faʻataʻitaʻiga o latou masini, aua e leai se isi e sili atu lona iloa nai lo i latou e faʻaogaina ai a latou masini.Afai e le saʻo le IBIS na tuʻuina atu e le kamupani gaosi oloa, naʻo le pau le fofo o le faʻaauau pea ona fai atu i le kamupanī e faʻaleleia.

30. Pe a fuafuaina PCBs maualuga-saosaoa, mai a itu e tatau i tagata mamanu ona mafaufau i tulafono a le EMC ma EMI?
I se tulaga lautele, EMI / EMC mamanu e manaʻomia ona mafaufau i vaega uma e faʻaalia ma faʻatautaia.O le mea muamua e iai i le vaega maualuga maualuga (≥30MHz) ma le vaega mulimuli e aofia i le vaega pito i lalo (≤30MHz).
E le mafai la ona e gauai atu i le maualuga o taimi ma le amanaia le vaega maualalo maualalo.O se mamanu lelei EMI / EMC e tatau ona amanaia le tulaga o le masini, le faatulagaga o le faaputuga PCB, le auala o fesoʻotaʻiga taua, le filifilia o le masini, ma isi i le amataga o le faʻatulagaga.Afai e leai se fuafuaga sili atu i luma, e mafai ona foia mulimuli ane O le a faaluaina le taunuuga i le afa o le taumafaiga ma faateleina le tau.
Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tulaga o le generator uati e le tatau ona latalata i le fesoʻotaʻiga fafo i le tele e mafai ai, e tatau ona alu le faailo maualuga i le pito i totonu i le mamao e mafai ai ma gauai atu i le faʻaauauina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o uiga ma le. faʻamaufaʻailoga e faʻaitiitia ai mafaufauga, ma o le faʻamaufaʻailoga (slew rate) o le faailo o loʻo tuleia e le masini e tatau ona laʻititi e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga Pe a filifilia se capacitor decoupling / bypass, faʻalogo pe o lona tali taimi e fetaui ma manaʻoga e faʻaitiitia leo o le vaalele malosi.
E le gata i lea, faʻalogo lelei i le auala e toe foʻi mai ai le faʻailoga maualuga o loʻo i ai nei ina ia faʻaititia ai le laʻititi e mafai ai (o lona uiga, e laʻititi le faʻaogaina o le matasele e mafai ai) e faʻaitiitia ai le vevela.E mafai foi ona pulea le tele o le pisapisao maualuga e ala i le vaevaeina o le fausaga.Ma le mea mulimuli, filifili lelei le mea e faʻavaeina ai le PCB ma le pusa (chassis ground).

31. Fa'afefea ona filifili meafaigaluega EDA?
I le polokalame pcb design o loʻo iai nei, o suʻesuʻega vevela e le o se mea malosi, o lea e le fautuaina ai le faʻaaogaina.Mo isi galuega 1.3.4, e mafai ona e filifilia PADS poʻo Cadence, ma o le faʻatinoga ma le tau o tau e lelei.E mafai e tagata amata ile mamanu PLD ona faʻaogaina le siosiomaga tuʻufaʻatasia e tuʻuina atu e le au gaosi chip PLD, ma e mafai ona faʻaogaina meafaigaluega e tasi pe a mamanuina le sili atu ma le tasi miliona faitotoa.

32. Fa'amolemole fa'ailoa mai se polokalame EDA e talafeagai mo le fa'agaioiina ma le felauaiga o fa'ailo maualuga.
Mo le fa'asologa masani o le matagaluega, INNOVEDA's PADS e lelei tele, ma o lo'o i ai fa'atusa polokalame fa'akomepiuta, ma o lenei ituaiga mamanu e masani ona fa'atatau mo le 70% o talosaga.Mo le televave o le mamanu o le taamilosaga, analog ma numera faʻafefiloi, o le Cadence solution e tatau ona avea ma se polokalama e sili atu le faʻatinoga ma le tau.O le mea moni, o le faʻatinoga a le Mentor o loʻo lelei tele, aemaise lava o lona faʻatulagaina o le faʻatulagaina o le pulega e tatau ona sili.

33. Fa'amatalaga o le uiga o vaega ta'itasi o laupapa PCB
Topoverlay —- o le igoa o le masini pito i luga, e taʻua foʻi le silkscreen pito i luga poʻo le pito i luga o le tala, e pei o le R1 C5,
IC10.bottomoverlay–e tutusa foʻi multilayer—–Afai e te mamanuina se laupapa 4-layer, e te tuʻuina se paʻu fua poʻo le ala, faʻamatalaina o le multilay, ona otometi lava lea ona aliali mai lona papa i luga o le 4 layers, pe afai e te faʻamatalaina o le pito i luga, ona fa'aalia lea o lona papa i luga o le pito i luga.

34. O a itu e tatau ona gauai atu i ai i le mamanu, taʻavale ma le faʻatulagaina o PCBs maualuga i luga ole 2G?
O PCBs maualuga i luga atu o le 2G e aofia i le mamanu o alaleo alaleo leitio, ma e le oi totonu o le lautele o le talanoaga o le maualuga-saosaoa mamanu matagaluega numera.O le faʻatulagaina ma le faʻaogaina o le RF circuit e tatau ona iloiloina faʻatasi ma le ata faʻataʻitaʻiga, aua o le faʻatulagaina ma le taʻavale o le a mafua ai aʻafiaga tufatufa.
E le gata i lea, o nisi masini pasi i le RF circuit design e faʻaalia e ala i faʻamatalaga parametric ma faʻailoga apamemea faʻapitoa.O le mea lea, e manaʻomia meafaigaluega a le EDA e tuʻuina atu ai masini faʻataʻitaʻi ma faʻasaʻo faʻapitoa faʻailoga apamemea.
O lo'o i ai i le ofisa fa'atonu a le Mentor se fa'ata'ita'iga RF fa'apitoa e fetaui ma nei mana'oga.E le gata i lea, e manaʻomia e le faʻatulagaina o alaleo faʻasalalau faʻapitoa mea faigaluega faʻapitoa, o le sili ona taʻutaʻua i totonu o pisinisi o le eesoft agilent, lea e iai se fesoʻotaʻiga lelei ma meafaigaluega a Mentor.

35. Mo mamanu PCB maualuga i luga ole 2G, o le a le tulafono e tatau ona mulimuli ai le mamanu microstrip?
Mo le faʻatulagaina o laina RF microstrip, e manaʻomia le faʻaogaina o meafaigaluega e suʻesuʻe ai fanua 3D e aveese ai laina laina laina.O tulafono uma e tatau ona faʻamaonia i totonu o lenei meafaigaluega faʻapipiʻi fanua.

36. Mo se PCB ma fa'ailo numera uma, o lo'o i ai se puna 80MHz uati i luga o le laupapa.I le fa'aopoopoina o le fa'aogaina o mata uaea (grounding), o le a le ituaiga ta'avale e tatau ona fa'aoga mo le puipuiga ina ia mautinoa le lava o le ta'avale?
Ina ia mautinoa le mafai gafatia o le uati, e le tatau ona iloa e ala i le puipuiga.E masani lava, o le uati e faʻaaogaina e tuli ai le pu.O le popolega lautele e uiga i le gafatia o le ta'avale uati e mafua mai i le tele o uta o le uati.E fa'aoga le pu o le aveta'avale uati e fa'aliliu ai le fa'ailo o le uati e tasi i le tele, ma fa'aaogaina se feso'ota'iga fa'asino-i-itu.Pe a filifilia le vaʻa avetaʻavale, faʻaopopo i le faʻamautinoaina e fetaui lelei ma le uta ma le faʻailoga faʻailoga e fetaui ma manaʻoga (masani, o le uati o se faʻailoga aoga), pe a faʻatusatusa le taimi faʻatulagaina, o le tuai o le uati i le avetaʻavale. chip e tatau ona amanaia.

37. Afai e fa'aogaina se laupapa fa'ailoga uati ese, o le a le ituaiga fa'aoga e masani ona fa'aogaina e fa'amautinoa ai e itiiti le a'afiaina o le fa'asalalauina o le fa'ailo o le uati?
O le pu'upu'u o le fa'ailo o le uati, o le la'ititi fo'i lea o le a'afiaga o laina fa'asalalau.O le fa'aaogaina o se laupapa fa'ailoga uati ese e fa'atuputeleina ai le umi ole fa'asologa o fa'ailoga.Ma o le faʻaogaina o le eletise o le laupapa o se faʻafitauli foi.Mo faʻasalalauga mamao, e fautuaina e faʻaoga faʻailoga eseese.L tele e mafai ona fetaui ma manaʻoga o le taʻavale, ae o lau uati e le vave tele, e le manaʻomia.

38, 27M, laina uati SDRAM (80M-90M), o le harmonics lona lua ma le tolu o nei laina uati e naʻo le VHF band, ma o le faʻalavelave e matua tele lava pe a uma ona ulu atu le tele o taimi mai le pito e mauaina.E le gata i le faapuupuuina o le umi o le laina, o a nisi auala lelei?

Afai o le lona tolu harmonic e lapopoa ma lona lua harmonic laiti, atonu ona o le taamilosaga tiute faailoilo e 50%, aua i lenei tulaga, o le faailo e leai se harmonics.I le taimi nei, e tatau ona suia le taamilosaga o tiute faailo.E le gata i lea, afai e tasi le fa'ailo o le uati, e masani lava ona fa'aoga le fa'asologa fa'ai'uga fa'apogai.E taofia ai mafaufauga lona lua e aunoa ma le afaina o le fua o le pito o le uati.E mafai ona maua le tau fa'atusa ile pito fa'apogai ile fa'aogaina ole fua fa'atatau ile ata i lalo.

39. O le a le topology o le uaea?
Topology, o nisi e taʻua foi o le faasologa o auala.Mo le fa'atonuga o uaea ole feso'ota'iga feso'ota'i tele-taulaga.

40. Faʻafefea ona fetuunai le topology o le uaea e faʻaleleia ai le faʻamaoni o le faailo?
O lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga faʻasologa o fesoʻotaʻiga e sili atu ona lavelave, aua mo le tasi-auala, lua-ala faʻailoga, ma faʻailoga o tulaga eseese, o le topology e eseese aʻafiaga, ma e faigata ona taʻu atu po o le a le topology e aoga i le lelei o le faailo.E le gata i lea, pe a faia muamua faʻataʻitaʻiga, o le topology e faʻaaoga e matua manaʻomia tele mo inisinia, ma e manaʻomia se malamalama i mataupu faʻavae, ituaiga faʻailoga, ma e oʻo lava i faʻalavelave faʻalavelave.

41. Fa'afefea ona fa'aitiitia fa'afitauli EMI e ala i le fa'atulagaina o fa'aputuga?
Muamua lava, e tatau ona mafaufauina EMI mai le faiga, ma e le mafai e le PCB ona foia le faafitauli.Mo EMI, ou te manatu o le faʻapipiʻiina e masani lava ona maua ai le ala sili ona toe foʻi mai, faʻaitiitia le vaega faʻapipiʻi, ma taofia le faʻalavelave faʻalavelave.E le gata i lea, o le palapala eleele ma le paʻu eletise e faʻapipiʻiina, ma o le faʻaopoopoga e fetaui lelei nai lo le eletise, lea e lelei mo le taofiofia o le faʻalavelave masani.

42. Aiseā ‘ua tu‘u ai ‘apamemea?
E masani lava, e tele mafuaʻaga mo le tuʻuina o kopa.
1. EMC.Mo le tele-eleele eleele poʻo le eletise tuʻuina atu kopa, o le a faia se matafaioi puipui, ma o nisi mea faʻapitoa, e pei o le PGND, o le a faia se puipuiga.
2. PCB faagasologa manaomia.E masani lava, ina ia mautinoa ai le aafiaga o le electroplating po o le lamination e aunoa ma le deformation, ua faataatia apamemea i luga o le laulau PCB ma itiiti uaea.
3. Faʻailoga faʻamaoni manaʻoga, tuʻuina atu faʻailoga numera numera maualuga se ala toe foʻi atoatoa, ma faʻaitiitia le uaea o le fesoʻotaʻiga DC.O le mea moni, e iai foʻi mafuaʻaga mo le faʻafefe o le vevela, faʻapipiʻi masini faʻapitoa e manaʻomia ai le tuʻuina o kopa, ma isi.

43. I totonu o se faiga, o le dsp ma le pld o loʻo aofia ai, o a faʻafitauli e tatau ona gauai i ai pe a fai uaea?
Va'ai ile fua ole fua ole fa'ailoga ile umi ole uaea.Afai o le tuai o le faailo i luga o le laina faʻasalalau e faʻatusatusa i le taimi o le suiga o le faʻailoga, e tatau ona mafaufau i le faʻafitauli o le faʻamaonia.E le gata i lea, mo le tele o DSPs, uati ma faʻamatalaga faʻasologa o faʻamatalaga topology o le a aʻafia ai foi le lelei ma le taimi, lea e manaʻomia le gauai.

44. I le fa'aopoopoina i le uaea meafaigaluega protel, e iai isi meafaigaluega lelei?
Ae mo mea faigaluega, e faaopoopo atu i le PROTEL, e tele meafaigaluega uaea, e pei ole MENTOR's WG2000, EN2000 series ma powerpcb, Cadence's allegro, zuken's cadstar, cr5000, ma isi, e tofu lava ma lona malosi.

45. O le ā le “ala e toe foʻi mai ai faailoilo”?
Ala toe faafoi faailoilo, o lona uiga, toe foi i le taimi nei.A tuʻuina atu se faʻailoga numera tele-saosaoa, o le faailo e tafe mai le avetaavale i luga o le PCB laina faʻasalalau i le uta, ona toe foʻi atu lea o le uta i le avetaʻavale pito i luga o le eleele poʻo le eletise e ala i le ala sili ona puupuu.
O lenei faʻailoga toe foʻi i luga o le eleele poʻo le sapalai eletise e taʻua o le ala e toe foʻi mai ai.Na faamatala e Dr.Johnson i lana tusi e faapea o le felauaiga o faailoilo maualuga e moni lava o se faagasologa o le molia o le capacitance dielectric sandwiched i le va o le laina eletise ma le vaega DC.O mea e su'esu'eina e le SI o mea eletonika o lenei pa ma le so'oga i le va.

46. ​​E fa'afefea ona fa'atino su'esu'ega SI i feso'ota'iga?
I le faʻamatalaga IBIS3.2, o loʻo i ai se faʻamatalaga o le faʻataʻitaʻiga fesoʻotaʻiga.Fa'aaoga masani le fa'ata'ita'iga EBD.Afai o se laupapa faʻapitoa, e pei o se backplane, e manaʻomia se faʻataʻitaʻiga SPICE.E mafai fo'i ona e fa'aogaina le tele-board simulation software (HYPERLYNX po'o le IS_multiboard).Pe a fausia se faiga e tele-board, faʻapipiʻi faʻasalalauga faʻasalalauga o fesoʻotaʻiga, lea e masani ona maua mai le tusi faʻapipiʻi.Ioe, o lenei metotia o le a le lava le saʻo, ae o le umi lava o loʻo i totonu o le tulaga talafeagai.

 

47. O a auala e faamuta ai?
Fa'amuta (terminal), e ta'ua fo'i fa'atasi.E masani lava, e tusa ai ma le tulaga faʻafetaui, e vaevaeina i le faʻaogaina faʻaiʻuga ma le faʻaogaina faʻamau.Faatasi ai ma ia mea, o le faʻaogaina o faʻapogai e masani lava ona fetaui ma faʻasologa o le tetee, ma o le faʻaogaina faʻamau e masani lava ona tutusa tutusa.E tele auala, e aofia ai le toso i luga o le tetee, le toso i lalo o le tetee, le fetaui o Thevenin, le fetaui AC, ma le fetaui o le diode Schottky.

48. O a mea e iloa ai le auala e faamuta ai (faafetaui)?
Ole auala fa'afetaui e masani lava ona fa'amoemoeina ile uiga ole BUFFER, tu'uga o le topology, ituaiga tulaga ma metotia fa'amasino, ma le fa'asologa o tiute fa'ailo ma le fa'aogaina o le eletise e tatau fo'i ona iloiloina.

49. O a tulafono mo le auala e faamuta ai (faatusa)?
O le fa'afitauli pito sili ona taua i fa'asologa numera o le fa'afitauli taimi.O le fa'amoemoega o le fa'aopoopoina o le fa'atusaina o le fa'aleleia lea o le fa'ailoga lelei ma maua se fa'ailoga fa'amaonia i le taimi o le fa'amasinoga.Mo fa'ailo lelei tulaga, o le fa'ailo lelei e mautu i lalo o le fa'amoemoega o le fa'amautinoaina o le fa'avaeina ma le taimi fa'amauina;mo le tuai o faailoilo aoga, i lalo o le nofoaga o le faamautinoaina o le faailo o le tuai o le monotonicity, o le suiga o le faailo o le tuai o le saoasaoa e fetaui ma manaoga.O loʻo i ai nisi mea e faʻatatau i le Mentor ICX tusi tusi oloa.
E le gata i lea, o le "High Speed ​​​​Digital design a hand book of blackmagic" o loʻo i ai se mataupu e tuʻuina atu i le laina, lea e faʻamatalaina ai le matafaioi o le fetaui i luga o le faʻamaonia o le amio saʻo mai le mataupu faavae o galu electromagnetic, lea e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamatalaga.

50. E mafai ona ou faʻaogaina le faʻataʻitaʻiga IBIS o le masini e faʻataʻitaʻi ai le faʻaogaina o galuega a le masini?Afai e leai, e fa'afefea ona fa'atinoina fa'ata'ita'iga o le fa'atonu ma le fa'atulagaina o le ta'amilosaga?
O fa'ata'ita'iga IBIS o fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga ma e le mafai ona fa'aogaina mo fa'ata'ita'iga fa'atino.Mo faʻataʻitaʻiga faʻatinoga, SPICE faʻataʻitaʻiga poʻo isi faʻataʻitaʻiga faʻatulagaina e manaʻomia.

51. I se faiga e ola fa'atasi ai numera ma analog, e lua auala e fa'agaoio ai.O le tasi o le vavaeeseina o le eleele numera mai le eleele analog.O loʻo fesoʻotaʻi, ae le tuʻueseeseina le eletise;o le isi o le tuʻuina atu o le eletise analog ma le tuʻuina atu o le eletise numera e vavae ese ma fesoʻotaʻi ma FB, ma o le eleele o se eleele faʻatasi.Ou te fia fesili atu ia Li, pe tutusa le aafiaga o nei auala e lua?

E tatau ona faapea atu e tutusa lava i mataupu faavae.Aua o le malosi ma le eleele e tutusa ma faailoilo maualuga.

O le fa'amoemoega o le va'aiga i le va o le analog ma numera numera e mo le fa'alavelave fa'alavelave, aemaise lava o le fa'alavelaveina o fa'asologa fa'afuainumera i ta'aloga analog.Ae ui i lea, o le vaeluaina e mafai ona iʻu ai i se ala e toe foʻi mai ai faʻailoga e leʻi atoatoa, e aʻafia ai le lelei o faʻailoga o le faʻailoga numera ma aʻafia ai le lelei o le EMC o le faiga.

O le mea lea, e tusa lava po o le a le vaalele e vaeluaina, e faʻalagolago i le faʻalauteleina o le ala toe foʻi mai ma pe o le a le tele o le toe foʻi mai e faʻalavelave i le galuega masani.O le taimi nei o loʻo i ai foʻi nisi faʻafefiloi faʻafefiloi, e tusa lava po o le a le eletise ma le eleele, pe a tuʻuina atu, vavae ese le faʻatulagaina ma le uaea e tusa ai ma le vaega numera ma le vaega analog e aloese ai mai faailoilo faʻaitulagi.

52. Tulafono Fa'atonu: O a uiga fa'apitoa ole FCC ma le EMC?
FCC: feterale komisi feso'ota'iga a Amerika Feso'ota'iga Komisi
EMC: feso'ota'iga fa'amaneta eletise feso'ota'iga fa'amaneta
FCC o se faʻalapotopotoga faʻapitoa, EMC o se faʻataʻitaʻiga.E iai mafua'aga tutusa, tulaga ma metotia su'ega mo le fa'alauiloaina o tulaga fa'ata'atia.

53. O le a le tufatufaga eseese?
Fa'ailoga eseese, o nisi o ia mea e ta'ua fo'i o fa'ailoga 'ese'ese, fa'aaoga fa'ailoga tutusa e lua, fa'afeagai-polarity e fa'asalalauina ai se tasi alalaupapa o fa'amaumauga, ma fa'alagolago i le maualuga o le eseesega o fa'ailo e lua mo le fa'amasinoga.Ina ia mautinoa o faʻailoga e lua o loʻo ogatasi atoatoa, e tatau ona tausia tutusa i le taimi o uaea, ma o le laina lautele ma le va o laina e tumau pea e le suia.

54. O le a le PCB simulation software?
E tele ituaiga o faʻataʻitaʻiga, maualuga-saosaoa faʻatekonolosi faʻailoga faʻamaonia faʻamaoni auʻiliʻiliga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga (SI) e masani ona faʻaaogaina polokalama o le icx, signalvision, hyperlynx, XTK, spectraquest, ma isi. O nisi foi e faʻaaoga Hspice.

55. E fa'afefea ona fa'atino e le PCB simulation software le LAYOUT simulation?
I le televave o numera numera, ina ia faʻaleleia le lelei o le faʻailoga ma faʻaitiitia le faigata o le faʻaogaina o uaea, e masani ona faʻaaogaina laupapa faʻapipiʻi e tuʻuina atu ai le mana faʻapitoa ma le eleele.

56. Fa'afefea ona feagai ma le fa'atulagaina ma le uaea e fa'amautinoa ai le mautu o fa'ailoga i luga a'e o le 50M
Ole ki ile televave ole telefoni fa'afuainumera ole fa'aitiitia ole a'afiaga ole laina fa'asalalau ile lelei ole fa'ailoga.O le mea lea, o le faʻatulagaina o faailoilo televave i luga aʻe o le 100M e manaʻomia ai le faʻapuupuu o faʻailoga faailoilo.I ta'amilosaga fa'akomepiuta, o fa'ailo maualuga-saosaoa e fa'amatalaina e ala i le fa'atupuina o le taimi fa'atuai.E le gata i lea, o ituaiga eseese o faʻailoga (e pei o TTL, GTL, LVTTL) e iai auala eseese e faʻamautinoa ai le lelei o faʻailoga.

57. O le vaega RF o le iunite i fafo, o le vaega o le vaeluagalemu, ma e oʻo lava i le vaega o le taʻavale maualalo e mataʻituina le iunite i fafo e masani ona faʻapipiʻiina i luga ole PCB tutusa.O a mea e manaʻomia mo mea o se PCB faapena?E faʻafefea ona puipuia le RF, IF ma e oʻo lava i taʻavale maualalo mai le faʻalavelaveina o le tasi ma le isi?

Fuafuaga ta'amilosaga fa'ameamea o se fa'afitauli tele.E faigata ona maua se fofo atoatoa.

E masani lava, o le alaleo alaleo leitio o loʻo faʻataʻatia ma faʻapipiʻiina e avea o se laupapa tutoʻatasi i totonu o le faiga, ma o loʻo i ai foi se pusa puipui faapitoa.E le gata i lea, o le RF circuit e masani lava ona tasi itu poʻo le lua itu, ma o le matagaluega e faigofie tele, o ia mea uma e faʻaitiitia ai le aʻafiaga i luga o le tufatufaina atu o le RF circuit ma faʻaleleia le faʻaogaina o le RF system.
Pe a fa'atusatusa i mea masani FR4, RF circuit boards e masani ona fa'aoga maualuga-Q substrates.O le dielectric faifai pea o lenei mea e fai si laʻititi, o le tufatufaina atu o le laina eletise e laʻititi, o le impedance e maualuga, ma e laʻititi le faʻatuai o faʻailoga.I le mamanu matagaluega hybrid, e ui lava o RF ma numera numera e fausia i luga o le PCB lava e tasi, e masani lava ona vaevaeina i le RF matagaluega ma vaega numera numera, lea e faataatia ese ma uaea eseese.Fa'aaogā ala 'ele'ele ma pusa puipui i lo latou va.

58. Mo le vaega RF, o le vaega o le vaeluagalemu o le vaeluagalemu ma le vaega maualalo o le matagaluega o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le PCB tutusa, o le a le fofo o loʻo i ai i le faufautua?
Polokalama fa'ata'ita'iga a le Mentor, fa'aopoopo i galuega fa'avae fa'ata'ita'iga, e iai fo'i se fa'ailoga RF fa'apitoa.I le RF schematic design module, o loʻo tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga masini faʻataʻitaʻiga, ma o loʻo tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga faʻatasi ma suʻesuʻega RF ma faʻataʻitaʻiga meafaigaluega e pei ole EESOFT;i le RF LAYOUT module, o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga galuega faʻapitoa e faʻaaogaina mo le faʻaogaina o le RF circuit ma wiring ua tuʻuina atu, ma o loʻo i ai foʻi le O le faʻaogaina o auala e lua o suʻesuʻega faʻasalalau RF ma mea faʻataʻitaʻi e pei o le EESOFT e mafai ona fesuiaʻi-igoa taunuuga o auʻiliʻiliga ma fa'ata'ita'iga toe fo'i ile ata fa'ata'atia ma le PCB.
I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o le faʻatulagaina o galuega a le Mentor software, toe faʻaaogaina o le mamanu, faʻasologa o mamanu, ma le faʻaogaina o le mamanu e mafai ona faigofie ona iloa.Fa'atopetope tele le fa'agasologa o le fa'atulagaina o le ta'aloga hybrid.O le laupapa telefoni feaveaʻi o se mamanu faʻafefiloi masani, ma o le tele o kamupani telefoni feaveaʻi e faʻaogaina le Mentor faʻatasi ai ma Angelon's eesoft e fai ma mamanu mamanu.

59. O le a le fausaga o oloa a le Mentor?
Mentor Graphics 'PCB meafaigaluega e aofia ai WG (muamua veribest) faasologa ma Enterprise (boardstation) faasologa.

60. E fa'apefea ona lagolagoina e le Mentor's PCB design software le BGA, PGA, COB ma isi afifi?
Mentor's autoactive RE, na atiaʻe mai le mauaina o Veribest, o le alalaupapa muamua a le alamanuia, soʻo se tulimanu.E pei ona tatou iloa uma, mo faʻasologa o polo, COB masini, gridless, ma soʻo se tulimanu faʻaogaina o le ki lea i le foia o le faʻaogaina o auala.I le RE autoactive lata mai, o galuega e pei o le tuleia o vias, apamemea pepa, REROUTE, ma isi ua faʻaopoopoina ina ia faʻafaigofie ona faʻaoga.E le gata i lea, na te lagolagoina le faʻaogaina o le televave, e aofia ai le faʻailoga faʻailoga ma le vaeluaga o le paʻaga faʻatasi ma le taimi faʻatuai manaʻomia.

61. E fa'afefea ona fa'aogaina e le Mentor's PCB design software ia ta'aiga laina eseese?
A maeʻa ona faʻamalamalamaina e le polokalama Mentor ia mea totino o le paʻu eseese, e mafai ona faʻasolo faʻatasi ia paga eseese e lua, ma o le lautele o le laina, avanoa ma le umi o le paʻu eseese e matua faʻamaonia.E mafai ona vavaeeseina otometi pe a feagai ma faʻalavelave, ma le auala e mafai ona filifilia pe a suia laulau.

62. I luga o se laupapa 12-layer PCB, e tolu laulau sapalai eletise 2.2v, 3.3v, 5v, ma taitasi o le sapalai eletise e tolu o loo i luga o le tasi vaega.E fa'afefea ona taulimaina le uaea eleele?
I le tulaga lautele, o le tolu eletise sapalai o loʻo faʻatulagaina i luga o le fogafale lona tolu, lea e sili atu mo le lelei o faʻailoga.Aua e le taumate o le a vaeluaina le faailo i luga ole va'alele.O le vaeluaga o le vaeluaga o se mea taua tele e aʻafia ai le lelei o faʻailoga e masani ona le amanaʻia e polokalama faʻataʻitaʻi.Mo vaalele eletise ma vaalele eleele, e tutusa mo faailoilo maualuga.I le faʻataʻitaʻiga, faʻaopoopo i le iloiloina o le lelei o le faʻailoga, o le faʻaogaina o le vaalele eletise (faʻaaogaina o le vaalele lata ane e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le AC o le vaalele eletise) ma le faʻapipiʻiina o ata o mea uma ia e manaʻomia ona mafaufauina.

63. Faʻafefea ona siaki pe faʻafeiloaʻi e le PCB le manaʻoga o le faagasologa o le mamanu pe a alu ese mai le fale gaosimea?
O le tele o tagata gaosi PCB e tatau ona faia se su'ega fa'aauau feso'ota'iga a'o le'i mae'a le faiga o le PCB ina ia mautinoa e sa'o uma feso'ota'iga.I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaaogaina foi e le tele o tagata gaosi oloa suʻega x-ray e siaki ai ni faʻaletonu i le taimi o le etching poʻo le lamination.
Mo le laupapa maeʻa pe a maeʻa le faʻaogaina o le patch, e masani ona faʻaaogaina suʻega suʻega ICT, lea e manaʻomia ai le faʻaopoopoina o suʻega ICT ile taimi ole mamanu PCB.Afai ei ai se faʻafitauli, e mafai foi ona faʻaogaina se masini suʻesuʻe faʻapitoa X-ray e faʻamaonia ai pe o le mea sese e mafua mai i le gaioiga.

64. O le "puipuiga o le masini" o le puipuiga o le pusa?
Ioe.O le atigipusa e tatau ona fufusi pe a mafai, faʻaaoga mea itiiti pe leai foi, ma faʻavae i le tele e mafai ai.

65. E tatau ona mafaufau i le faafitauli esd o le chip lava ia pe a filifilia le chip?
Pe o se laupapa faʻapipiʻi lua poʻo se laupapa faʻapipiʻi, e tatau ona faʻateleina le vaega o le eleele i le tele e mafai ai.Pe a filifilia se pu, e tatau ona mafaufauina uiga ESD o le pu.O nei mea e masani ona taʻua i le faʻamatalaga o chip, ma e oʻo lava i le faʻatinoina o le vaʻa tutusa mai tagata gaosi oloa eseese o le a eseese.
Faʻalogo atili i le mamanu ma mafaufau atili i ai, ma o le faʻatinoga o le laupapa matagaluega o le a faʻamaonia i se tulaga patino.Ae o le faʻafitauli o le ESD e ono aliali mai pea, o lea o le puipuiga o le faʻalapotopotoga e taua tele mo le puipuiga o le ESD.

66. Pe a faia se laupapa pcb, ina ia faʻaitiitia le faʻalavelave, e tatau i le uaea eleele ona fausia se foliga tapuni?
Pe a faia laupapa PCB, e masani ona tautala, e tatau ona faʻaitiitia le vaega o le matasele e faʻaitiitia ai le faʻalavelave.Pe a tuʻuina le uaea eleele, e le tatau ona tuʻuina i se foliga tapuni, ae i se foliga dendritic.Le vaega o le lalolagi.

67. Afai e faʻaaogaina e le emulator le tasi le eletise ma le pcb board e faʻaogaina le tasi le eletise, pe tatau ea ona fesoʻotaʻi faʻatasi le lotoa o le eletise e lua?
E sili atu pe afai e mafai ona faʻaaogaina se isi eletise, aua e le faigofie ona faʻalavelave i le va o le eletise, ae o le tele o meafaigaluega e iai manaʻoga faʻapitoa.Talu ai o le emulator ma le PCB laupapa e faʻaogaina le lua sapalai eletise, ou te le manatu e tatau ona latou faʻasoa le eleele tutusa.

68. O se matagaluega e aofia ai le tele o laupapa pcb.Pe tatau ona latou faasoa le eleele?
O se matagaluega e aofia ai le tele o PCBs, o le tele o ia mea e manaʻomia ai se tulaga masani, aua e le mafai ona faʻaogaina le tele o sapalai eletise i le tasi matagaluega.Ae afai e iai sau tulaga faʻapitoa, e mafai ona e faʻaogaina se isi eletise, o le mea moni o le a laʻititi le faʻalavelave.

69. Fuafua se oloa fa'ataulima ma se LCD ma se atigi u'amea.Pe a suʻeina le ESD, e le mafai ona pasia le suʻega o le ICE-1000-4-2, CONTACT e mafai ona pasi naʻo le 1100V, ma le AIR e mafai ona pasia le 6000V.I le suʻega faʻapipiʻi ESD, e naʻo le 3000V e mafai ona pasia e le faʻalava, ma e mafai ona pasia le 4000V.Ole ole PPU ole 33MHZ.E iai se auala e pasi ai le su'ega ESD?
O mea fa'apipi'i lima o fa'amea u'amea, o lea e tatau ona sili atu ona manino fa'afitauli o le ESD, ma o LCD e mafai fo'i ona iai ni fa'alavelave leaga.Afai e leai se auala e suia ai mea uamea o loʻo i ai nei, e fautuaina e faʻaopoopo mea faʻafefe-eletise i totonu o le masini e faʻamalosia ai le eleele o le PCB, ma i le taimi lava e tasi e maua ai se auala e faʻafefe ai le LCD.Ioe, pe fa'apefea ona fa'agaoioi e fa'alagolago i le tulaga fa'apitoa.

70. Pe a mamanuina se faiga e iai le DSP ma le PLD, o a itu e tatau ona mafaufau i ai le ESD?
E tusa ai ma le faiga lautele, o vaega o loʻo faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma le tino o le tagata e tatau ona matua mafaufauina, ma e tatau ona faia le puipuiga talafeagai i luga o le matagaluega ma masini.Ae o le a le tele o le aafiaga o le ESD i luga o le faiga, e faʻalagolago i tulaga eseese.

 


Taimi meli: Mati-19-2023