Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi.

O le a le PCBA ma lona talafaasolopito faʻapitoa tau atinaʻe

O le PCBA o le faʻapuupuuga o le Fono a le Komiti Faʻatonu Lolomi i le Igilisi, o lona uiga, o le PCB avanoa e pasi atu i le SMT pito i luga, poʻo le faagasologa atoa o le DIP plug-in, e taʻua o PCBA.O se auala e masani ona faʻaaogaina i Saina, ae o le auala masani i Europa ma Amerika o le PCB 'A, faʻaopoopo "'", lea e taʻua o le idiom aloaia.

PCBA

O le laupapa matagaluega lolomi, e taʻua foi o le laupapa matagaluega lolomi, laupapa matagaluega lolomi, e masani ona faʻaaogaina le faʻapuupuuga Igilisi PCB (Printed circuit board), o se mea faʻaeletoroni taua, o se lagolago mo vaega faʻaeletoroni, ma se tuʻuina atu o fesoʻotaʻiga matagaluega mo vaega eletise.Talu ai e faia i le faaaogāina o faiga lolomi faaeletonika, ua taʻua o le laupapa matagaluega “lomi”.Aʻo leʻi faʻaalia mai laupapa faʻasalalau lolomi, o le fesoʻotaʻiga i le va o mea faʻaeletoroni na faʻalagolago i le fesoʻotaʻiga tuusaʻo o uaea e fausia ai se taamilosaga atoa.I le taimi nei, o le vaega o le matagaluega o loʻo i ai e avea o se meafaigaluega faʻataʻitaʻiga lelei, ma o le laupapa faʻasalalau lolomi ua avea ma tulaga faʻapitoa i le pisinisi eletise.I le amataga o le 20th seneturi, ina ia faafaigofie le gaosiga o masini faaeletonika, faaitiitia le uaea i le va o vaega faaeletonika, ma faaitiitia le tau o le gaosiga, na amata ona suesue tagata i le auala e sui ai uaea i le lomitusi.I le 30 tausaga talu ai, o loʻo faʻaauau pea ona fautuaina e le au inisinia e faʻapipiʻi taʻavale uʻamea i luga o mea faʻapipiʻi mo uaea.O le sili ona manuia o le 1925, Charles Ducas o le Iunaite Setete lolomi mamanu matagaluega i luga o substrates insulating, ona faʻatūina manuia taʻitaʻi mo uaea e electroplating.

Seʻia oʻo i le 1936, na faʻasalalau e le Austrian Paul Eisler (Paul Eisler) le tekinolosi ata tifaga i Peretania.Sa ia faaaogaina se laupapa matagaluega lolomi i se masini leitio;Faʻamanuiaina le talosaga mo se pateni mo le auala o le feula ma le uaea (Patent Nu. 119384).Faatasi ai ma ia mea e lua, o le auala a Paul Eisler e sili ona tutusa ma laupapa matagaluega lolomi i aso nei.O lenei metotia e taʻua o le toesea, o le aveese lea o uʻamea le manaʻomia;ae o le auala a Charles Ducas ma Miyamoto Kinosuke o le faʻaopoopoina naʻo le uʻamea manaʻomia.Ua ta'ua uaea auala faaopoopo.E ui lava i lea, talu ai o mea faʻaeletoroni i lena taimi na faʻatupuina ai le tele o le vevela, o substrates o le lua na faigata ona faʻaoga faʻatasi, o lea e leai se faʻaaogaina aloaia, ae na faia ai foi le tekinolosi faʻasalalau lolomi o se laasaga e sili atu.

Tala'aga
I le 1941, na valiina ai e le Iunaite Setete le paʻu kopa i luga o le talc mo uaea e fai ai fusi vavalalata.
I le 1943, na faʻaaogaina tele e tagata Amerika lenei tekinolosi i leitio a le militeri.
I le 1947, na amata faʻaaogaina epoxy resins e fai ma mea e gaosi ai mea.I le taimi lava e tasi, na amata ai e le NBS ona suʻesuʻeina tekinolosi gaosiga e pei o coils, capacitors, ma resistors na fausia e tekinolosi faʻasalalau lolomi.
I le 1948, na aloaia aloaia ai e le Iunaite Setete le mea fou mo le faʻaaogaina faapisinisi.
Talu mai le vaitau o le 1950, o le transistors ma le faʻatupuina o le vevela maualalo ua tele na suia ai faʻamau gaogao, ma o tekonolosi laupapa faʻasalalau lolomi ua amata ona faʻaaogaina lautele.I lena taimi, o le faʻaaogaina o tekinolosi pepa pepa sa masani ai.
I le 1950, na faʻaaoga ai e Iapani le vali siliva mo le faʻaogaina i luga o mea tioata;ma pepa apamemea mo uaea i luga o pepa phenolic substrates (CCL) faia i phenolic resin.
I le 1951, o le foliga mai o le polyimide na faia ai le vevela o le resini o se laʻasaga i luma, ma sa gaosia foi meaʻai polyimide.
I le 1953, na fausia ai e Motorola se auala faʻapipiʻi lua itu e ala i-pu.O lenei metotia e faʻaaogaina foi i laupapa faʻasolosolo faʻasolosolo mulimuli ane.
I le vaitau o le 1960, ina ua uma ona faʻaaoga lautele le laupapa matagaluega lolomi mo le 10 tausaga, o lona tekinolosi ua faʻateleina ma sili atu ona matua.Talu ai na sau i fafo le laupapa pito lua a Motorola, na amata ona aliali mai laupapa faʻasalalau lolomi tele, lea na faʻateleina ai le fua faatatau o uaea i le vaega o mea'ai.

I le 1960, na faia ai e V. Dahlgreen se laupapa faʻasalalau lolomi fetuutuunai e ala i le faapipiiina o se ata uʻamea uʻamea lolomi ma se taamilosaga i totonu o se palasitika vevela.
I le 1961, na taʻua ai e le Hazeltine Corporation o le Iunaite Setete le auala e faʻaogaina ai le eletise i totonu o le pu e gaosia ai laupapa faʻapipiʻi tele.
I le 1967, na lomia faasalalau le "Plated-up technology", o se tasi o auala faufale.
I le 1969, na gaosia ai e le FD-R laupapa faʻasalalau lolomi fetuutuunai ma polyimide.
I le 1979, na faʻasalalau ai e Pactel le "Metotia Pactel", o se tasi o auala faʻaopoopo-faʻaopoopo.
I le 1984, na fausia ai e le NTT le "Metotia Copper Polyimide" mo va'aiga manifinifi ata.
I le 1988, na fausia ai e Siemens le Microwiring Substrate build-up lomi laupapa laupapa.
I le 1990, na fausia ai e le IBM le "Surface Laminar Circuit" (Surface Laminar Circuit, SLC) fausia-up board circuit board.
I le 1995, na fausia ai e le Matsushita Electric le laupapa faʻasalalau lolomi a ALIVH.
I le 1996, na atiaʻe ai e Toshiba le laupapa faʻasalalau lolomi a le B2it.


Taimi meli: Feb-24-2023